Şimşek: 'Çok net söylüyorum Eto’o adam'

Spor Toto Süper Lig’in ikinci haftasında, sahasında Gençlerbirliği ile karşılaşacak Antalyaspor, hazırlıklarına başladı. Eto’o hakkında konuşan teknik direktör Şimşek: ''Çok net söylüyorum Eto’o ‘adam’. Futbolculuğunu zaten tartışmayız. Kişiliği ile takımda ön plana çıktı'' dedi.

Spor Toto Süper Lig’in ikinci haftasında, sahasında Gençlerbirliği ile karşılaşacak Antalyaspor, hazırlıklarına başladı.
Spor Toto Süper Lig’e deplasmanda Medipol Başakşehir galibiyeti ile başlayan Antalyaspor, 3 günlük iznin ardından sahasında hafta sonu karşılaşacağı zorlu Gençlerbirliği hazırlıklarına başladı. Hasan Subaşı Tesisleri’nde gerçekleştirilen akşam antrenmanına taraftarın ilgisi de yoğun oldu. Tüm futbolcular tezahüratlarla karşılayan taraftarlar, Kamerunlu yıldız futbolcu Samuel Eto’o gelirken seslerini daha da yükseltti. Eto’o taraftarın sevgi gösterisine selamla karşılık verdi. Ardından Diarra ve Mbilla ile birlikte ayakkabılarını giyen Eto’o orta saha geldi.

TARAFTARDAN BAKLAVA

Taraftarlar, kırmızı-beyazlı takım için getirdiği bir tepsi baklavayı ikram etti. Diarra, tepsiden aldığı ilk dilimi yıldız futbolcu Eto'o’ya yedirdi. Diarra, diğer takım arkadaşlarına da baklava ikram etti.
Daha sonra oyuncularını orta sahada toplayan Şimşek, yaklaşık on dakika süren bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından kırmızı-beyazlı takım, koşu ve ısınma hareketleri yaptı. 5’e 2 pas çalışması yapan Akdeniz ekibi, antrenmanı ikişerli grup halinde koşu ile tamamladı. Antrenmana Medipol Başakşehir maçında sakatlanan Chico katılmadı. Akşam antrenmanını Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer ve yönetim kurulu üyeleri de takip etti. Açıklamalarda bulunan teknik direktör Yusuf Şimşek, ligin ilk haftasında deplasmanda alınan galibiyetten dolayı mutlu olduklarını söyledi.
Futbolcularının kazanmak için sahada her şeyi yaptığını kaydeden Şimşek, “İyi bir kamp dönemi geçirdik. Sahada futbolcularımız her şeyi yaptı. Rakibin gücünü biliyorduk. Kendi gücümüzü de biliyorduk. Başa baş mücadele verdik. Taktiğimizi ortaya koyduk. Futbolcularımızın hepsi on numara oynadı. Taktiğimizle, kazanma azmimizle galip geldik. Bu galibiyet bitti. Zor bir Gençlerbirliği maçı var. O maçın hazırlığına başladık” dedi.
Şimşek, sıcak havanın kendileri için bir dezavantaj olmadığını, rakiplerinin ise zorluk yaşayabileceğini dile getirdi.

“KAZANMAK İÇİN SAHADA OLACAĞIZ”

Gençlerbirliği maçında hedeflerinin 3 puan olduğunu vurgulayan Şimşek, “Süper ligde bir yıl aradan sonra ilk kez taraftarımızın önünde oynayacağız. Oyun sistemimiz, taktiğimiz, gücümüz belli. Futbolcularım yine aynı mücadele, kazanma hırsı ile sahada olacaklar. Kazanabileceğimiz maçlardan biri. Biz Antalyaspor olarak her maçı kazanmak için sahaya çıkacağız. Rakiplerin ne ve neyi nasıl oynadığı bizi ilgilendirmiyor. Biz kazanmak için oynayacağız” diye konuştu.

“ETO’O ADAM”

Eto’o hakkında da konuşan Şimşek, “Çok net söylüyorum Eto’o ‘Adam’. Futbolculuğunu zaten tartışmayız. Kişiliği ile takımda ön plana çıktı. Arkadaşları, teknik ekip ve diğer personelle iyi geçiniyor. Çıktığı ilk maçta da gerekenleri gösterdi. İnşallah bundan sonrada aynı şekilde böyle devam eder. Antalyaspor’a puan ve puanlar kazandırır” açıklamasını yaptı. 

Google+ WhatsApp