Milletvekili Akar: “ Gazze ve Lübnan’da ateşkes sağlanması Türkiye ve dünyanın geleceği için önemli”

Milletvekili Akar: “ Gazze ve Lübnan’da ateşkes sağlanması Türkiye ve dünyanın geleceği için önemli”

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Meclis’te Fransa Fransa Senatosu Dışişleri ve Savunma ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu heyeti ile bir araya gelerek Filistin ve Lübnan ile alakalı açıklamalarda bulundu.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, TBMM’de Fransa Fransa Senatosu Dışişleri ve  Savunma ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu heyeti ile bir araya geldi. 
Milletvekili Akar burada Fransa’nın Filistin konusundaki tutumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
Fransa’nın insan hakları konusunda hassas bir ülke olduğuna vurgu yapan Milletvekili Akar, Türkiye ile Fransa’nın ilişkilerinin siyasi, ekonomik ve kültürel yönde 600 yıllık bir öneme sahip olduğuna  dikkat çekerek olumsuz kararlara karşı en büyük önlemin iki ülke arasında diyaloğun artmasıdır açıklamasında bulundu.  
 
Öte yandan terörle mücadele konusuna da değinen Akar, PKK, DAEŞ gibi örgütler ile sonuna kadar mücadele edileceğini aktardı.
konuşmasının devamında Türkiye’nin Irak ve Suriye sınırının NATO ve Avrupa Birliğine de ait olduğunu belirten Akar, Fransa ve müttefik ülkeler ile Filistin meselesinde birlikte hareket etmeleri gerektiğini, Gazze, Batı Şeria ve Lübnan’da ateşkes sağlanmasının Türkiye ve dünyanın geleceği için önemli olduğunu vurguladı.

Google+ WhatsApp