Liseli gençlerden Tugay Komutanlığı’na ziyaret

Liseli gençlerden Tugay Komutanlığı’na ziyaret

Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK Projeleri kapsamında değerler eğitimi alanında “Sözde Değil Özde: Kendine Değer Kat” isimli proje kapsamında vatanseverlik değeri kazanımı sağlayabilmeleri adına 1. Komando Tugay Komutanlığını ziyaret etti.

Program öncesi öğrenciler ve anneleri okullarının yiyecek içecek hizmetleri atölyesinde yaptıkları tatlı ve tuzlu kurabiyeleri askerlere ikram etti. Tugay da hatıra fotoğrafı çektirme fırsatı da bulan öğrencilere, yetkililer tarafından tugay komutanlığı hakkında bilgi verildi. . Sunum sonrasında Din Kültür ve Ahlak Bilgisi öğretmeni tarafından şehit, gazi ve askerler için dua edildi. Ardından 486 şehit veren Tugay da  oluşturulan şehitler, Kıbrıs ve iç terör müzesi gezildi.

Öğrencilerin yazdıkları 154  mektup, doğuda vatani görevini yapan  Mehmetçiğe ulaştırılmak üzere tugay komutanlığı vekiline takdim edildi.

Okul müdürü Fatma Hökelek, Tugay Komutanlığı’na yaptıkları ziyaretle ilgili olarak  "Bu vatan uğruna canlarını feda etmiş tüm askerlerimizi şükran ve minnetle anıyoruz. Askerlerimiz bizim gözbebeğimiz. Askerlik vatana, bayrağa ve millete bağlılığın sembolüdür. Asker ocağı bir eğitim yuvasıdır, gençlerimiz için hayatlarının dönüm noktasıdır. Onları burada ziyaret ederek onlara moral vermek istedik. Çocuklarımızın yazdıkları mektuplar ile sınır bölgesinde vatanımızı koruyan askerlerimize moral vermek istedik.” dedi.

Proje sorumlu öğrencisi Gönül Polat ise  “Burada yaşadığımız duygular tarif edilemez. Askerlerimiz güzel ülkemizde barışın ve güvenliğin teminatıdır. Tüm dualarımız vatanımızı koruyan ve kollayan askerlerimizledir” ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

Google+ WhatsApp