KTO’DA E-İHRACATIN GELECEĞİ VE ALİBABA.COM’A AVANTAJLI ÜYELİK KONUŞULDU BAŞKAN GÜLSOY : DİJİTALLEŞME GELECEK İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
Kayseri Ticaret Odası, Alibaba.com Türkiye Temsilcilerinden TradeFive işbirliği yaparak üyelerine yönelik yeni ihracat pazar fırsatları ve potansiyel müşteriler ile özel avantajlar sunan bir toplantı gerçekleştirdi. Dijitalleşmenin gelecek için büyük önem taşıdığına vurgu yapan KTO Başkanı Ömer Gülsoy, “Rekabetin hız kazandığı günümüzde artık tüm dünyayı hem rakip hem de müşteri potansiyeli olarak görmeliyiz. Dijitalleşmenin, e- ticaret ve beraberindeki e- ihracata katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi. Alibaba.com Türkiye Temsilcilerinden Tradefive CEO'su Emrah Cora ise “Alibaba.com’da dünyada 200 ülkenin talebi var. Burası geniş bir okyanus. Burada zaman geçirmeniz gerekiyor. Biz, işletmeleri dijitalleştirerek hizmetleri geliştiriyor, uluslararası pazarlara taşıyacak alt yapı ve çözümleri sunuyoruz” ifadelerini kullandı. Programda katılımcılara özel üyelik avantajları da sunuldu.
KTO üye firmalarına Alibaba.com üyeliklerinde avantajlı üyelik ve e-ihracat tanıtım toplantısı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. İlginin yoğun olduğu toplantının açılış konuşmasını yapan KTO Başkanı Ömer Gülsoy, Dünya hızla gelişiyor ve değişiyor. Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi süreci ile birlikte tüm sektörleri etkileyen değişimlere tanıklık ediyoruz, yeni iş modelleri ortaya çıkıyor, sistemler yeniden biçimleniyor ve en önemlisi çalışma ve iletişim kurma şekillerimiz değişiyor. Bu değişimin neler getireceğini; bizi, şirketlerimizi nasıl etkileyeceğini, teknolojinin hızına ayak uydurabilmek için neler yapmamız gerektiğini konuşmak için buradayız.” İfadelerini kullandı.
Türkiye'nin bölgesel ve küresel anlamda rekabet avantajı elde etmesi yolunda, İnternet teknolojilerinin çok daha yaygın kullanımı ve dolayısıyla e-ticaretin yaygınlaştırılması hem tüketiciler, hem de işletmeler için çok büyük avantajlar getireceğinin altını çizen Başkan Gülsoy, “Ekonomide devler ligine yükselmek için katma değerli üretim ve teknolojik ürünlere ihtiyaç duymaktayız. Eski dünya yok. Eski satış ve pazarlama yöntemlerini kullanarak, ihracat hedeflerimize ulaşmamız mümkün değil. Bizler dijital ortamın sağladığı imkanlardan yararlanmalı, e- ticaret ile yeni müşteriler, yeni pazarlar bulmalıyız. 2023 hedeflerine ancak böyle ulaşabiliriz. Türkiye'de e-ticaret 2020 yılında pandeminin de etkisiyle 226 milyar TL büyüklüğe ulaştı ve yüzde 66 oranında büyüme gösterdi. Rekor büyüme yaşayan e-ticaret sektörünün 2021 hedefi ise yüzde 400 milyar TL. Bizler neden bu pastadan payımızı almayalım? Bizler her toplantıda, her platformda dile getiriyoruz. 'Ürünlerini dijital ortama taşıyın' diyoruz. Ne üretiyorsanız, ne alıp satıyorsanız mutlaka dijital platformlarda yer almalıyız" dedi.
GÜLSOY : DİJİTAL ÇAĞIN ŞARTLARINA AYAK UYDURAMAZSAK YOK OLUP GİDERİZ
Konuşmasında Dijitalleşmenin önemine vurgu yapan Başkan Gülsoy,
“Dijital çağın şartlarına ayak uyduramazsak yok olup gideriz. Dijitalleşme konusu firmaların, şehrimizin ve ülkemizin geleceği için büyük önem taşıyor. e- ticarette, e- ihracatta başarılı olmanın yolu; markalaşma ve kurumsallaşmadan geçmektedir.Güçlü bir marka olmadan, e-ticaret sitelerini farklılaştırmamız ve sonuçta uzun vadeli bir kârlılık sağlamamız çok zor. İnsanlar artık marka ve kurumsal firmalara rağbet ediyorlar. Rekabetin hız kazandığı günümüzde artık tüm dünyayı hem rakip hem de müşteri potansiyeli olarak görmeliyiz. Buna göre çalışmalarımıza hız vermeli, rekabette kendimize güçlü bir yer edinmiş oluruz.Bugün burada gerçekleştirdiğimiz programımızı çok önemsiyor, dijitalleşme, e ticaret ve beraberindeki e ihracata katkı sağlayacağını düşünüyorum. “ diye konuştu.
GÜLSOY : TÜRKİYE ULUSLARARASI E-TİCARETİN YENİ MERKEZİ OLABİLİR
Türkiye’nin bulunduğu stratejik konum itibariyle uluslar arası e-ticaretin yeni merkezlerinden biri olacağını ifade eden Başkan Gülsoy, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İşletmelerimizin yönetim ve pazarlama anlayışını revize etmeliyiz. Geçmişte çağa ayak uyduramayanlar nasıl yok olduysa, hem sektörler hem işverenler hem de çalışanlar olarak bu çağın şartlarına ayak uydurmak zorundayız. Aksi takdirde çok geride kalır, yarının dünyasında yer alamayız. Her anlamda dikkatli olup fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Üretim süreçlerinde ve sürdürdüğümüz çalışmalarda bilgiyi paylaşarak başarılı olabiliriz. Kayseri olarak dijital çağdaki değişime ayak uydurarak, birlik ve beraberlik içerisinde başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum.
Sizler de kendi markalarınızla şehrimize değer katın, rekabetimize güç katın"
CORA : DÜNYA DÖNÜŞÜMÜNE HIZLI ADAPTA OLMALIYIZ
Başkan Gülsoy'un ardından konuşan e-ticaret, perakende, internet ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren Alibaba.com Türkiye Temsilcilerinden Tradefive CEO'su Emrah Cora,’da Dünyanın dönüştüğünü belirterek bizimde buna hızlı bir şekilde adapta olmamız lazım. Kayseri’de ticaretiyle ünlü bir şehrimiz. Burada önemli unsur konfor alanımızdan çıkmamız gerekir. Çünkü e-ticaret, dijitalleşme; toptan ticaretin üzerine daha fazla emek koymamız gereken bir alan. Burada konfor alanımızdan çıkıp gerekirse dijitalleşme ile ilgili araçlara, platformlara daha fazla emek harcamamız lazım.” dedi.
Tradefive CEO'su Emrah Cora, sunumlar eşliğinde gerçekleştirdiği programın birinci bölümünde “Dünya ticarette nereye gittiğini, ticaretin nasıl dönüştüğünü ve Alibaba.com’un istatistikleri hakkında bilgiler verdi.
CORA : BÜYÜK PASTADAN PAY ALALIM
Programın ikinci bölümünde Alibaba.com’da nasıl mağaza açılacağı, bu mağazada nasıl talep alınacağı ve nasıl ticaret yapılacağı konusunda online olarak sunum gerçekleştiren Emrah Cora,”Alibaba.com’da dünyada 200 ülkenin talebi var. Burası geniş bir okyanus. Burada zaman geçirmeniz gerekiyor. Biz, işletmeleri dijitalleştirerek hizmetleri geliştiriyor, uluslararası pazarlara taşıyacak alt yapı ve çözümleri sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Programda KTO üyelerine üyelik konusunda özel avantajlarda sunan Cora, inşallah Kayseri’de başarı hikayeleri çıkarır, globalde de bu videoları yayınlarız. İvmeden yararlanalım. Büyük pastadan pay alalım. Üretelim, satalım. Bizim çok değerli ürünlerimiz var. “ dedi.