Kocasinan'dan Argıncık'a Orhangazi Müjdesi

Kocasinan'dan Argıncık'a Orhangazi Müjdesi

Kocasinan'dan Argıncık'a Orhangazi Müjdesi

Geniş belediye faaliyetleriyle her alanı güzelleştirmeye çalışan Kocasinan Belediyesi Argıncık’ın işlek caddelerinden Orhangazi’yi de 1,9 milyon lira harcama yaparak yeniledi.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ulaşımı daha güvenli, konforlu, akıcı ve kaliteli hale getirmek için yollarda önemli yenilemeler yaptıklarını söyledi.
Kocasinan’ın yoğun geçiş güzergahlarından Argıncık Orhangazi Caddesi’ni de yenilediklerini belirten Başkan Ahmet Çolakbayrakdar," Her zaman vurguluyoruz: Kocasinan çok hızlı bir gelişim, değişim ve yenilenme süreci yaşıyor. Kocasinan büyük bir şantiye haline geldi. Bu çalışmalar kapsamında yoğun araç ve yaya trafiği yaşayan, zamanla yorulan ve yıpranan ana ulaşım güzergahlarını ele alıyor, bütün alt yapısıyla yeniliyoruz. Orhangazi Caddesi’ni kısa sürede yeniledik” dedi.
Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, Argıncık Semtindeki Orhangazi Caddesi’nin hem içerideki mahalleleri birbirine bağlayan hem de Argıncık’ı şehrin batısına aktaran stratejik bir geçiş kulvarı olduğunun altını çizerek, " Argıncık bizim için özel bir yerleşim birimidir. Argıncık’ın ana damarlarından bin metre uzunluğunda, 13 metre genişliğindeki Orhan Gazi Caddesi’ni de bütün alt yapısıyla birlikte yeniledik. Yoğun araç ve yaya trafiğini taşıyan Orhangazi Caddesi’ne yaklaşık 12 bin ton altyapı malzemesi döşedik. Yolun kaplaması için de 4 bin ton asfalt serdik. Eskimiş kaldırımları da yeni teknolojik bazalt taşlarla değiştirdik. Caddenin bütün alt yapı eksiklikleri de bu vesileyle tamamlandı. Orhangazi Caddesi’ni yenileme işlemleri için yaklaşık 1,9 milyon lira harcama yaptık. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı, güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat edebilecekleri bir yol haline getirdik. Hayırlı uğurlu olsun, Rabbim kaza-bela vermesin" şeklinde konuştu.
Kocasinan Belediyesi Argıncık’ta 25 milyon liralık yatırımla Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nı Argıncık’a bağlamış, 16 milyon liraya harcamayla 16. Caddeyi genişletmiş, 8 milyon liraya 15. Caddeyi, 4 milyon liraya da Fazilet Caddesi’ni açmış, 2 milyon liraya Yavuz Sultan Selim Caddesi’ni de yenilemişti.

Google+ WhatsApp