CHP Kayseri İl Başkan Yardımcısı Ünalmış
CHP Kayseri İl Başkan Yardımcısı Ünalmış, “AKP’li Büyükşehir Belediyesi, Suriyelilerin kentte yoğunlaşmasını engelleyecek ek tedbirler alır mı?”
CHP Kayseri İl Başkan Yardımcısı Ünalmış, “AKP’li Büyükşehir Belediyesi, Suriyelilerin kentte yoğunlaşmasını engelleyecek ek tedbirler alır mı?”
Sıfır atık ve geri dönüşüm çalışmaları ile örnek gösterilen Melikgazi Belediyesi sıfır atık bilincini sağlamak ve çevreci nesiller yetiştirmek için öğrencilere Geri Dönüşüm Tesisleri’nde kapsamlı bir eğitim verdi.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Turizm Fakültesi Prof. Dr. Cengiz Utaş Konferans Salonu’nda 48. Turizm Haftası kapsamında “Kayseri’nin Turizm Değerleri” adlı panel düzenlendi.Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in katılımıyla gerçekleşen panele; ERÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oktay Özkan, Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu, Özvatan Kaymakamı Mine Kurt, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Şükrü Dursun ve Genel Sekreter Prof. Dr. İbrahim Narin de katıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ile birlikte Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yer alan siyasi partilerin meclis üyelerini tek tek ziyaret etti.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, il yönetimi ve ilçe belediye başkanlarını makamında ağırladı. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nin ardından yapılan ilk ziyarette, Kayseri için yapılan ve yeni dönemde gerçekleştirilmesi planlanan hizmetler ele alındı.
Kayseri'de ki istihdam niteliğine önemli katkılar oluşturması planlanan istihdam fuarı ile, yüzlerce firma, binlerce çalışan ile bir araya gelecek. Büyük İstihdam Fuarı ise 14-15 Mayıs tarihleri arasında Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Fuar alanında yapılacak.
Yahyalı Belediyesi’nde 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden Belediye Başkanı seçilen Esat Öztürk başkanlığında ilk meclis toplantısı yapıldı.Yahyalı Belediyesi meclis salonunda yapılan toplantı da 8 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclis toplantısında meclis kâtipleri, meclis başkan vekilleri, encümen ve komisyon üyeleri seçildi.
Melikgazi’ye yakışır hizmetler sağlayarak vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için büyük bir gayretle çalışan Melikgazi Belediyesi, insan ve çevre sağlığını tehdit eden larva, sivrisinek ve haşerelere karşı ilçenin dört bir yanında ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Talas Belediyesi iş birliğinde “Erciyes Dağı Tekir Yaylası ve Çevresi Karbon Yutak Alan Ağaçlandırması Töreni” düzenlenecek.
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ve İklim Değişikliği Başkanlığı koordinasyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü ve Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A. Ş. Genel Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla “Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması” Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı düzenlendi. KAYSO’da düzenlenen toplantıya sanayiciler yoğun ilgi gösterdi.
Kayseri’de trafik ve asayiş ekiplerinin Talas’ta yapmış olduğu akşam denetimlerinde 125 araca çeşitli ihlal ve suçlardan toplamda 627 bin 938 lira idari para cezası kesildi.
Kayseri Mobilyacılar Odası ve Kumsmall AVM Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya, 20-28 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan Mobilyada Moda Show etkinliğinin Kayseri mobilya sektöründe yeni dönemin ilk adımı olacağını söyledi. Başkan Sarıkaya, Mobilyada Moda Show’un hemen ardından 11-19 Mayıs tarihlerinde Evlilik Festivali yapılacağını ve her iki etkinliğin de Ekim ayından itibaren fuara dönüştürüleceğini söyledi.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yapılan yatırımlarla Kayseri’de en yüksek kapasiteye sahip asfalt plenti ile Türkiye’de sayılı olan agrega üretim tesisi ve Türkiye’ de ilk olan araçlarla tarihi bir dönem yaşanacağını söyledi.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından dört yıl önce hizmete sunulan Talas Musiki Cemiyeti’nde gençler ve yetişkinler için düzenlenen bağlama kursuna kayıtlar başladı.
Liderimiz parmağıyla bize işaret ettiğinde, biz parmağın ucuna değil, ülkemiz, davamız, partimiz için işaret ettiği hedefe bakarız anında. Liderimiz Devlet Bahçeli, sandıkta kurulan tezgâhları ve oynanan oyunları son anda bozduğumuz ve 2 Haziran 2024 tarihinde tekrarlanacak Pınarbaşı seçimleri için, “Bizim için çok değerli ve kıymetli olan, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in memleketi olan Pınarbaşı’nda yine Üç Hilali dalgalandırın, Türklük anıtını mahzun bırakmayın. Her daim Pınarbaşı’nın yanındayım evladım” işaretini verdi.