Kategori : Kayseri

“HASAR GÖREN YAPILARIN 1999 ÖNCESİ BİNALAR OLDUĞUNU TESPİT ETTİK”

“HASAR GÖREN YAPILARIN 1999 ÖNCESİ BİNALAR OLDUĞUNU TESPİT ETTİK”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, merkez üssü Tokat’ın Sulusaray ilçesi olan 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Depremlerin etkilediği Tokat ve Yozgat'ta ağırlıklı olarak hasar gören yapıların 1999 öncesi binalar olduğunu tespit ettiklerini belirten Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu, “Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin talimatları doğrultusunda Bakanlık ekiplerimizi çok hızlı bir şekilde bölgeye sevk ettik. Gerek çevre illerden gerekse Bakanlık’tan buraya yönlendirdiğimiz 20 ekip ve 50 teknik personelle birlikte Tokat ve Yozgat'ta çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdürüyoruz. Tokat’ta 5 yıkık ve 15 ağır hasarlı bina, Yozgat’ta da 5 yıkık ve 5 ağır hasarlı bina var.” dedi.

Turizm gezisinin son durağı Ağırnas oldu

Turizm gezisinin son durağı Ağırnas oldu

15-22 Nisan Turizm Haftası’ kapsamında haftanın 5’inci gününde Ağırnas’ta Mimar Sinan Evi ve Yeraltı Şehri gezileri düzenlendi. Turizm Haftası; Kara Mustafa Paşa Külliyesi, Erdemli Vadisi ve Ağırnas gezisiyle birlikte tamamlanmış oldu.

VALİ ÇİÇEK’TEN BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A ‘HAYIRLI OLSUN’ ZİYARETİ

VALİ ÇİÇEK’TEN BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A ‘HAYIRLI OLSUN’ ZİYARETİ

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti. 2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Büyükkılıç’ı tebrik eden Vali Çiçek, hayırlı olsun temennilerini iletti.

MUHTARLARDAN BAŞKAN ÖZTÜRK’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

MUHTARLARDAN BAŞKAN ÖZTÜRK’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Yahyalı’daki 41 mahalle muhtarı 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden Belediye Başkanı seçilen Esat Öztürk’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Esat Öztürk, yeni seçilen mahalle muhtarları ile tanışma imkanı buldu.

Akkışla Belediye Başkanı kendi mal varlığını ve belediye borcunu açıkladı

Akkışla Belediye Başkanı kendi mal varlığını ve belediye borcunu açıkladı

Akkışla Belediye Başkanı Mustafa Dursun belediye binasına kendi mal varlığını ve belediye borcunu asarak vatandaşlara ilan etti. Kendi mal varlığı olarak banka hesabında 30 bin lira, Zümrüt Mahallesi’nde 100 metre kare ev, Akkışla merkezde 2 katlı kargı ev, Akkışla merkezde 2 bin metre kare bahçe, ahırda 5 adet buzağı ve 20 adet inek olarak duyuran Başkan Dursun Belediye borcunun ise 17 milyon 711 bin 899 lira olduğunu açıkladı.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, “KAYSERİ, TÜRKİYE’NİN TARIMSAL ÜRETİM MERKEZİ OLACAK!”

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, “KAYSERİ, TÜRKİYE’NİN TARIMSAL ÜRETİM MERKEZİ OLACAK!”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kırsal mahallelerden biri olan Hasancı’da çiftçiye dağıtılan nohut tohumlarının ekimini yaptı. Tohumları toprakla buluşturan Başkan Çolakbayrakdar, dünya genelinde tarımsal üretimin stratejik olarak öne çıktığını, bundan dolayı da Kocasinan’dan başlamak üzere bütün ilçelerde tarımsal üretimi artırarak, Kayseri’yi bir tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini söyledi.

ASKON’UN KONUĞU KIRGIZ BÜYÜKELÇİ

ASKON’UN KONUĞU KIRGIZ BÜYÜKELÇİ

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Kayseri şubesi Kırgız Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev’i konuk ediyor. Büyükelçi’nin ilk adresleri OSB Başkanlığı ve fabrikalar oldu.