KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR’DEN 24 YENİ OTOBÜS

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR’DEN 24 YENİ OTOBÜS

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ulaşım filosuna 24 yeni otobüsü daha ekledi. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, otobüslerin hizmete alınması dolayısıyla düzenlenen törende, “Ulaşımda fedakarlığın zirvesine ulaşan bir Kayseri olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ayakta yolcu almayan yegane Büyükşehir olduğumuzu paylaşmak istiyorum.” ifadelerini kullandı. Başkan Büyükkılıç, Talas ve Belsin raylı sistem hatlarıyla ilgili ihale çalışmalarının tamamlandığı müjdesini de verdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım filosuna eklediği 24 yerli otobüs düzenlenen törenle hizmet vermeye başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Büyükşehir belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven ile belediyenin üst düzey bürokratları ve davetliler katıldı.

Başkan Büyükkılıç, yaptığı konuşmada, pandemi koşullarını dikkate alınarak sade bir tören düzenlediklerini belirterek, 24 yeni otobüsün hayırlı olmasını dileyerek kazasız ve belasız hizmet ömrü diledi.

Kayserililere layık olma yolunda irade göstererek, hizmetlere devam ettiklerini kaydeden Başkan Büyükkılıç, Kayseri’deki uyum kültürüne işaret ederek, birlik ve beraberliğin zorlu süreçlerdeki öneminden bahsetti. Başkan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

“Her şeyden önce bizleri seven ve güvenen Kayserili hemşehrilerimize layık olma yolunda irade göstererek, bu hizmeti yapma fırsatı verdikleri için hemşehrilerimize minnet duyuyor, teşekkür ediyoruz. Kayserimizin en önemli özelliği uyum kültürü içerisinde çalışmalarımızı sürdürmek. Pandemi süresince buna çok daha fazla ihtiyaç olduğunu gözlemledik. Sayın Valimizin aynı şekilde bizleri yüreklendiren, bizlere bu dayanışmamıza vesile olan yaklaşımı da takdire şayandır. O açıdan Kayseri’de kamu hizmetlerini vermek bir bakıma kolaylaşıyor. Birbiriyle potansiyelize halde hizmetlerin oluşmasına destek olan ve güçlendiren bir yapı var. Engel olan değil, aksine dayanışarak, hizmetlerin kısa sürede ve nitelikli olmasını sağlayan bir yaklaşım. O açıdan kendilerine teşekkür ediyorum. Bir hekim olarak, pandemi sürecinde fedakarca çalışan sağlık camiamıza Kayserimizdeki fedakar insanlara minnet duyuyor, teşekkür ediyorum. Onların bu çalışmalarını adeta destekleyen, özellikle filyasyon ekibinde yaptıkları hizmet göz ardı edilmeyecek olan emniyetimize, jandarmamıza, belediye çalışanlarımıza da huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum”

Kayseri’deki belirli sebeplerden kaynaklı vaka artışların kimseyi karamsarlığa itmemesi gerektiğini kaydeden Büyükkılıç, “Tedbir almamıza engel olmamalı. Hiçbir zaman mazeret üretmeden gerekli önlemlere uyarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın Maske, Mesafe ve Temizlik üçlemini asla göz ardı etmeyerek, çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Her şeyden önce esnaflarımıza vatandaşlarımıza kurallarına uyma bağlamında bizlere verdikleri desteklere teşekkür ediyorum” dedi.

“24 TANE PIRIL PIRIL YENİ ARACIMIZI FİLOMUZA KATIYORUZ”

“Ulaşım filosunu güçlendirmek, ihtiyaçlara cevap vermek, mazerete sığınmamak amacıyla, 24 tane pırıl pırıl yeni aracımızı filomuza katıyoruz” diyen Başkan Büyükkılıç, şöyle devam etti:

“İnşallah ulaşımda, fedakarlığın zirvesine ulaşan Kayseri olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ayakta yolcu almayan Türkiye’deki yegane Büyükşehir olduğumuzu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu fedakarlığımızı Kayseri’nin güzel insanlarına yakışır, ‘onlar için ne yapsak azdır’ diye de burada belirtmek istiyorum.  Filomuzu güçlendirmek, ihtiyaçlara cevap vermek, mazerete sığınmamak amacıyla, 24 tane pırıl pırıl yeni aracımızı filomuza katıyoruz. Cenabı Allah kaza bela vermesin. İnşallah sağlıklı, huzurlu hizmetlere vesile kılsın. Talas Mevlana Mahallesi’nden şehrimize olan güzergah ile Anafartalar-Şehir Hastanesi- KUMSmall hattı Belsin güzergahındaki ihale çalışmaları tamamlandığını da buradan paylaşmak isterim. Bu çalışmalarımızla birlikte ulaşım ağı ortaya çıkmış olacak. Biz hayatı kolaylaştırmak, hayatı güzelleştirmek, insanlarımıza hizmet etmekle hükümlüyüz. İnşallah bu çalışmalarımızı da birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde sürdürürüz. Basınımıza huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten bu süreçte en fedakar, en gayretli, toplumu olumlu yönde bilinçlendiren çalışmalarıyla süreçte en büyük desteği verdiler. Sağ olsunlar. Var olsunlar. ” diye konuştu.

Ulaşım A.Ş Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu’nun otobüslerle ilgili bilgi verdiği törende İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in duasıyla otobüsler hizmete alındı. Başkan Büyükkılıç ve beraberindekiler, otobüslerde incelemelerde bulundu. Yeni alınan otobüslerin hizmete alınmasıyla Kayseri’de toplu ulaşımda kullanılan otobüs sayısı 657’ye ulaştı.

Google+ WhatsApp