KASKİ’DEN ‘KURBAN ATIĞI’ UYARISI

KASKİ’DEN ‘KURBAN ATIĞI’ UYARISI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşları uyararak kurban atıklarının kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına atılmaması çağrısında bulundu.

KASKİ Genel Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde yazılı bir açıklama yaparak hayvansal atıklar ile ilgili önemli bir hatırlatmada bulundu.

Vatandaşlardan atıklarını kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına değil belediyelerin gösterdiği alanlara bırakmaları çağrısında bulunulurken, bilinçsizce atılan çöplerin akışı engelleyerek kısa sürede tıkanmalara, kanal taşmalarına ve su baskınlarına neden olduğuna vurgu yapıldı.

“Halk Sağlığı İçin Risk Oluşturuyor”

Tıkanan hatların hem maddi kayıplara neden olduğu hem de halk sağlığı açısından risk oluşturduğuna işaret edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kentimizin dört bir yanında kanalizasyon, yağmur suyu, terfi hatları ile mazgalların periyodik bakım ve temizliklerini aksatmadan yapıyoruz. Bakım, onarım ve temizlik ekiplerimizle Kurban Bayramı öncesinde de atık ve yağmur suyu taşıyan kanallarda son teknolojiyle üretilen araçlarla kapsamlı bir temizlik çalışması yaparak tüm önlemleri alıyoruz.  Vatandaşlarımızı da kurban atıklarını atık su ve yağmur suyu hatlarına atmamaları konusunda duyarlı olarak gerekli hassasiyeti göstermeye davet ediyoruz. Bu vesile ile tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyoruz.”

Diğer yandan bayram tatili süresince hizmetlerin aksamaması için KASKİ ekiplerinin gerekli önlemleri aldığının altı çizilerken içme suyu ve kanalizasyon hatlarında oluşabilecek olumsuzluklar için vatandaşların 185 Çağrı Merkezi’ni arayarak gerekli desteği alabilecekleri vurgulandı.

Google+ WhatsApp