Kapalı Çarşı
Kapalı Çarşı Yardımlaşma Dayanışma Güzelleştirme Ve Koruma Derneği Melikgazi'de
Kapalı Çarşı Yardımlaşma Dayanışma, Güzelleştirme ve Koruma Derneği Başkanı Yalçın PATAT ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut UFAKÇA ve İbrahim YAŞAR, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a nezaket ziyaretinde bulunarak kapalı çarşıya yaptıkları hizmet ve yatırımlarından dolayı teşekkür ettiler.
31 Aralık 2015 tarihinde yapılan genel kurul ile oluşan yeni yönetim kurulu olarak Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükılıç’la tanışma ziyaretinde bulunmak istediklerini belirten Kapalı Çarşı Yardımlaşma Dayanışma, Güzelleştirme ve Koruma Derneği Başkanı Yalçın Patat “Kapalı çarşı Kayseri’nin hatta Anadolu ve Dünya tarihinin belki ilk Alışveriş merkezlerinden biridir. Çünkü günümüzde AVM’ler yerine eskiden bu tür kapalı çarşılar toplumun ihtiyacını karşılıyordu. Bugün Kayseri kapalı çarşısında 500 esnaf bulunuyor. Hitap ettiği kesim sadece Kayseri değil bölge şehir olmasından dolayı komşu illerden gelen müşterilerde var. Burası aynı zamanda tarih, kültür ve dünya mirası bir yer bu bakımdan yaz aylarında yoğun turist trafiği yaşanmaktadır. Melikgazi belediyesi Kapalı çarşının kapılarını yaparak esnafa yatırım yapmıştır. Kapalı çarşı ile Kazancılar esnafının kendilerine yüklendikleri misyonun farkında olduklarını ve şehir merkezine yapılan her yatırımın aslında tanıtıma, tarihe, turizme yapılan bir çalışma olmaktadır ”dedi.
Kayseri şehir meydanına bakıldığında Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi eserlerinin bir arada görüldüğünü bunun dünya tarihi açısından nadir bir merkez olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesi olarak Kayseri kültür yolunu önemsiyor ve destekliyoruz. Bu amaç ile Meydan noktasından başlayan Kale, Kapalı Çarşı,Ulu Cami ve Hunat Külliyesi gibi yapıların bulunduğu alanda Kültür Yolu ve Turizm projesi uygulanmaktadır. Kazancılar çarşısını kültür yoluna uygun olarak yenileyeceğiz. Ulu Cami çevrisinde güzelleştirme ve iyileştirme çalışması yapıyoruz. Bu çevre esnafına da önemli görevler düşmektedir. Çünkü Kayseri’ye gelen turistlerin oturup dinleneceği, alış veriş yapacağı nostaljik işyerleri burada bulunmaktadır. Özellikle sucuk ve pastırma satıcılarının merkezidir. Kayseri şehir meydanı ilimizin bir aynası ve cazibe merkezidir” dedi.