İncesu Çarşısının çehresi milyonluk yatırımla değişiyor

İncesu Çarşısının çehresi milyonluk yatırımla değişiyor

Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan İncesu’da yeni meydan projesinin çalışmaları başladı. Projenin 1’nci etap çalışması olan dükkanların cephe giydirme ve yenilemeleri devam ediyor. İncesu’nun çehresinin yeni yatırımlarla değiştiğini söyleyen İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek “Yeni meydan projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve ilçe Belediyemizin katkıları ile ilçedeki dükkanlarının dış cephelerinde yenilemeler başladı. Tamamlandığı zaman İncesu çarşısı bambaşka bir görüntüye kavuşacak” dedi.

İncesu’da yeni meydan projesi start aldı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve İncesu Belediyesi’nin ortak çalışması ile yapılan meydan projesinin 1’nci Etap çalışmaları kapsamında ilçe meydanındaki dükkanların cephe yenileme ve giydirmeleri başladı. Kayseri taşının dış cephelerde kullanıldığı milyonluk yatırım turizm ilçesi İncesu’nun çehresini değiştirecek. Yapılan dış cephe yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Konuyla ilgili ilçe esnafları ve İncesu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Fevzi Aykar ile bulunan Başkan Mustafa İlmek, “Büyükşehir Belediyemizin destekleri ilçemizin çehresini değiştirecek önemli bir yatırım olan yeni meydan projesinin 1’nci Etap çalışmaları başladı. Bu kapsamda ilçemizin meydan kısmında bulunan dükkanların dış cepheleri giydiriliyor. Milyonluk yatırımda esnafımızın dükkân çerçeveleri ücretsiz olarak değişiyor ve dış cepheleri yöresel mimariye uygun mekanik taş kaplamalar ile örülüyor.  Birçok medeniyetin yaşadığı İlçemizde yeni meydan projemiz, ilçemizin tarihi kimliğine yakışır şekilde olacak. Katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ederim” diye konuştu.
İncesu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Fevzi Aykar ise “İlçemizin yıllardır süren sorunu çarşı sorunu idi. Bu memlekete gelen misafirlerimiz modern bir ilçe görüyor fakat çarşımıza girdiğinde köy yaşantısı olduğunu zannediyordu. Büyükşehir Belediyemiz ve İncesu Belediyemizin yaptığı çalışmalar sonunda tarihi dokuya uygun dört dörtlük bir cephe çalışması var. Bu çalışmalar devam ederken sancılı oluyor ama projeyi bittiğinde görmek lazım. Meydan projesinin ilçemize ve esnafımıza ciddi değer katacağını düşünüyorum. Proje netleştiğinde başkanımıza görüştüm. Kendisi esnaftan para talep edilmeyeceğini söyledi. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Yapılan yeni meydan projesi ilçemizin turizm konusunda fark yaratacağını düşünüyorum” dedi.

Google+ WhatsApp