Ev almak için yapı kooperatifine para yatıran şahıslar yetkililere dava açtı

Ev almak için yapı kooperatifine para yatıran şahıslar yetkililere dava açtı

Kayseri’de ev almak için bir yapı kooperatifine üye olan vatandaşlar dolandırıldıklarını iddia ederek yetkili 4 kişiden şikayetçi oldu.

İddiaya göre Erkilet’te yapılacak olan evlerden almak isteyen müştekiler Z.Ç., S.U., M.Ş., K.O., İ.Ç., H.O.G. ve H.D.  Erkilet’te yapılacağı iddia edilen bir yapı kooperatifine üye oldu. Satış ofisi ile inşaatın başlamaması nedeniyle şikayetçi olan üyeler kooperatif yetkilisi A.Ç., R.Ç., Ö.G., E.T., M.B.’den şikayetçi oldu. Sanıklar hakkında ‘Kooperatifin faaliyeti kapsamında dolandırıcılık’ suçundan dava açıldı. Bugün görülen duruşmaya sanıklardan A.Ç. müştekilerden işe İ.Ç. H.D. ve Z.Ç. katıldı. 
Sanık A.Ç., Evrakları ben hazırladım. Kurucu üyelerin yeterli sayısına ulaştıktan sonra yönetim ve denetim kurulunu atayıp devrettim. Ben yaptığım işin gereğini makbuz keserek aldım. Kooperatif evleri için Erkilet’te arsa bulunmuştu. M.G. isimli inşaat mühendisi işlemleri yürütüyordu. M.G. arsa sahibi ile sözleşme yapacaktı. Kurucu üyelerin de işlerinin yoğunluğu nedeniyle kooperatifi devrettiğini biliyorum” dedi. 
“PARSELİ SORGULADIĞIMDA ERKİLET’TE DEĞİL HÜRRİYET’TE ÇIKTI”
Müştekilerden H.D., “Sosyal medyada kooperatifin reklamını gördük. Eşimle peşinat olan 15 Bin TL’.yi ödedik. İnşaatın şantiyesi 2 aydan kurulacak dendi, 6 ay geçti kurulmadı. ‘Yatak odasında balkon varmış, belediye izin vermiyor’ dediler. Proje yeniden yapılacak dendi. Eşim 9 Bin TL daha yatırdı. Şikayetçiyim” dedi. Müştekilerden İ.Ç. ise “Ben 9 ay boyunca aidat ödedim. Kooperatif için kurulan gruba kurucu üyelerden E.T. parsel numarası attı. Soruşturduğumda arsanın Erkilet’te değil Hürriyet Mahallesi’nde bir inşaat şirketine ait olduğunu gördüm. Bunu sorduğumda yanlışlık olmuş” diye belirtti. Müştekilerden Z.Ç. de, “Bizim kaydımızı ofiste çaycılık yapan R.Ç. ile satış danışmanı olarak bildiğim M.G. yaptı. Kooperatif ofisine daha sonra gittiğimde R.Ç.’ye M.G.’den rahatsızlığımı dile getirdim. Hep ikna edici konuştu. Ofise daha sonra yine gittim ne tabela vardı ne de kapıyı açan oldu. Diğer müştekilerden İ.Ç.’yi aradım. O da geldi. Gittik şikayetçi olduk” dedi. Mahkeme eksiklerin giderilmesi ve diğer sanıkaların zorla getirilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Google+ WhatsApp