Efkan Ala teröristin hangi örgüte ait olduğunu açıkladı

İçişleri Bakanı Efkan Ala düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunarak Taksim'i kana bulayan 24 yaşındaki Mehmet Öztürk'ün DAEŞ mensubu olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstiklal Caddesi'nde intihar saldırısını düzenleyen teröristin Gaziantep nüfusuna kayıtlı Mehmet Öztürk olduğunu açıkladı. Bakan Ala, bombacının DAEŞ üyesi olduğunu ifade etti.

Ankara'da düzenlediği basın toplantısında İstiklal Caddesi'nde yaşanan canlı bomba saldırısını değerlendiren İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Dün İstanbul'da menfur bir saldırı gerçekleşti. Bu intihar saldırısını gerçekleştiren teröristin kimliği tespit edilmiştir. Bu kişi 1992 doğumlu Gaziantep nüfusuna kayıtlı Mehmet Öztürk'tür. Eldeki mevcut bulgular, teröristin DAEŞ ile bağlantılı oluduğunu göstermekte. Başka bağlantılarının ve arkasında başka güçlerin olup olmadığı hususu büyük titizlikle araştırılmakta ve soruşturmaya konu edilmekte. Şahsın emniyet ya da jandarmamızda arama kaydı bulunmamakta. Şu ana kadar 5 gözaltı olmuştur. Bütün detayları ile konu incelenmekte" dedi. 

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 21 Mart Nevruz kutlamaları çerçevesinde Türkiye genelinde alınan güvenlik tedbirlerini açıkladı. Ala, "Ülke genelinde 120 bini polis, 80 bini jandarma olmak üzere 200 bin güvenlik görevlisi Nevruz'da asayişi sağlamak, huzur ve ve güveni temin etmek için görevlendirilmiştir. İl ve ilçelerde bin 270 noktada yol araması yapılmaktadır, 143 noktada x-ray cihazlarıyla aramalar yapılmaktadır. 10 bin arama dedektörü ve 614 adet bomba ve patlayıcı arama tespitinde kullanılan köpekle birlikte arama, yol kontrolleri, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp