CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ANILDI

CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ANILDI

Başkan Büyükkılıç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84’üncü yıl dönümü anma programına katılarak, “Cumhuriyet’imiz ilelebet yaşayacaktır” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84’üncü yıl dönümünde düzenlenen anma programına katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 84’üncü vefat yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda anma töreni gerçekleştirildi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kayseri’de de düzenlenen anma töreni, Vali Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefat yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı.

Törende, Atatürk’ün 84 yıl önce ebediyete irtihal ettiği saat olan 09.05’te siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bayraklar yarıya indirilirken, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından açıklamalarda bulunan Vali Gökmen Çiçek, dokuzu beş geçe millet olarak aynı hüzünle saygı duruşunda bulunarak Mustafa Kemal Atatürk’ü andıklarını belirterek,  “Cumhuriyetimizin banisi, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışını acısını ilk günkü gibi milletçe yaşamaktayız. Bugün yine dokuzu beş geçe millet olarak aynı hüzünle saygı duruşunda bulunarak atamızı andık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağan ettiği cumhuriyet, her gün gelişerek, her gün gençlerimizin kalbinde yakılan meşale ile yapılan çalışmalarla, muasır medeniyetler seviyesine çıkma hayaline her geçen gün ulaşmak için çaba sarf eden gençler, sizler, bizler bu yolda yürümekteyiz ve hep beraber atamızı rahmetle ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYET’İMİZ İLELEBET YAŞAYACAKTIR”

Başkan Büyükkılıç da, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ölüm yıl dönümü vesilesiyle yapmış olduğumuz tören sonrası rahmetle, minnetle anıyoruz. İnşallah çağdaş uygarlık düzeyine ülkemizi, şehrimizi çıkartma yönündeki güçlü iradeyi sergilemek suretiyle yolumuza devam ediyoruz. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı, hayırlı, uzun ömür diliyorum. Vefat eden gazilerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Cumhuriyet’imiz ilelebet yaşayacaktır” diye konuştu.

Google+ WhatsApp