Cumhuriyet Bayramı´na Özel Muhteşem Konser

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen `Cumhuriyet Bayramı Konseri´ ilgi gördü. Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen konserle Bursalılar cumhuriyetin

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen `Cumhuriyet Bayramı Konseri´ ilgi gördü.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen konserle Bursalılar cumhuriyetin 91. yılını coşkuyla kutladı. Merinos AKKM Osmangazi Salonu´ndaki konsere Bursalılar büyük ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan konserde, ışık ve ses efektleriyle sahnelenen dans gösterisi izleyenlerden alkış aldı. Daha sonra Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği bölümleri, Bursa Mehter Ekibi, Bando şefliği ve Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası´ndan oluşan 150 kişilik kadro sahnede yerini aldı.
Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği´nin değerli eserlerini solo ve koro olarak seslendiren sanatçılar, unutulmaz anlar yaşattı. Bursa Mehter Takımı da sahneye çıktı. Dinleyiciler üyeleriyle ellerindeki Türk bayraklarıyla mehtere eşlik etti.
Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, Türkiye´nin sevinç, heyecan, barış günü yaşadığını, cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıldönümünün kutlandığını hatırlattı. Bursalıların bayramını kutlayan Başkan Altepe, "Güzel vatanı bizlere emanet eden, güzel vatanı yurt edinen ecdadımızı rahmetle anıyoruz. Bizler de vatanımıza ve ecdadımıza sahip çıkacağız. Onların yolunda yürüyeceğiz. Devletimize ve Bursa´mıza sahip çıkacağız" dedi.
(MŞ)

29.10.2014 13:04:43 TSI

Google+ WhatsApp