CHP’li Ünalmış, seçim güvenlik toplantısı düzenledi

CHP’li Ünalmış, seçim güvenlik toplantısı düzenledi

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) milletvekilliği genel seçimleri için çalışmalar devam ediyor. Seçim güvenliğinin önemli olduğunu söyleyen CHP Kayseri milletvekili aday adayı Niyazi Ünalmış, “Seçim kadar önemli olan bir diğer husus da oy güvenliğinin sağlanmasıdır” dedi.

Siyasi partilerde Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem TBMM Milletvekilliği Seçimleri hareketliliği devam ediyor. Seçimin 14 Mayıs’ta yapılacağının kesinleşmesinin ardından milletvekili aday adayları da başvurularını yapmaya başladı. Bir taraftan da seçim güvenliği konuşulmaya başladı. Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili aday adayı Niyazi Ünalmış, genel seçimler için gönüllü olarak görev alacak avukatlarla ‘seçim güvenliği ve seçim değerlendirme’ toplantısı gerçekleştirdi. 
 
Seçim kadar önemli olan bir diğer hususun oy güvenliği olduğunu belirten Ünalmış, “Çanakkale Zaferi, Türk milletinin bağımsızlığını ve özgürlük düşkünlüğünü ispat etmiş bir zafer. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Seçim gezilerimiz devam ediyor. Seçim kadar önemli olan bir diğer hususta seçim güvenliği, oy güvenliği. Bu konuda da Kayseri Barosunda üye birçok gönüllü avukat arkadaşla bugün burada buluşuyoruz. Bu toplantıda seçim sürecini değerlendirip, kimler nasıl gönüllülük esasına dayalı seçim güvenliği için çalışabilir? Bunu konuşacağız. Konuşacağımız başlıklardan bir tanesi seçim güvenliği. Seçim güvenliği sandıktaki pusulaların seçmen sayısıyla eşleştirilmesinden başlayıp Yüksek Seçim Kuruluna bu sayıların bildirilmesine kadar olan sürecin tamamını kapsıyor. Sandık görevlileri, okul görevlileri ve parti görevlilerinin bir arada seçim güvenliğinin koordineli çalışması adına ve oluşabilecek hukuki uyuşmazlıklarda avukat arkadaşların doğrudan müdahalesi için bu toplantıyı organize ediyoruz. Burada avukatlarla bunu konuşup organizasyonunu yapacağız” ifadelerini kullandı. 

Google+ WhatsApp