BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘ÖZEL’ VATANDAŞLARI DAHA İYİ ANLAYABİLMEK İÇİN “EMPATİ PARKURU”

BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘ÖZEL’ VATANDAŞLARI DAHA İYİ ANLAYABİLMEK İÇİN “EMPATİ PARKURU”

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Besime Özderici Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından bedensel engeli olan vatandaşları daha iyi anlayabilmek adına Empati Parkuru kurdu.Türkiye’nin en kapsamlı engelsiz yaşam merkezi Besime Özderici Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni hayata geçiren Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi, farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

Geniş bir fayda yelpazesi ile hayata geçirilen Kayseri Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi,  bu kez vatandaşa yönelik bir proje ile Kayseri halkıyla buluştu.

Kayseri Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde Empati Parkuru kuran Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi ekipleri, her yaştan katılımcının dâhil olabildiği etkinlikte, insanlar gözlerini bağlayarak günlük yaşam becerilerinden, hobi ve spora kadar birçok işi yapmayı denedi.

Yine tek kol kullanarak ve tekerlekli sandalye ile yaptıkları aktivitelerde yaşadıkları farkındalığı paylaşan vatandaşlar, Empati Parkuru’na yoğun ilgi gösterdi.

“ONLAR GİBİ BAKMAK, ONLAR GİBİ HİSSETMEK VE ONLAR GİBİ YÜRÜMEK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ailede, okulda, işte, sokakta, hayatın her alanında özel vatandaşlarımızla omuz omuzayız. Ve ne kadar anlayabilirsek o kadar insanız düşüncesiyle onları biraz da olsa anlayabilmek için Empati Parkuru kurduk. Onlar gibi bakmak, onlar gibi hissetmek ve onlar gibi yürümek için farkındalık oluşturduk.  Sağlıklı her insan, her an engelli bir birey olma adayıdır. Her zaman bunun bilincinde olmalı ve engelli vatandaşlarımız ile el ele vererek onların toplum hayatında her şartta var olabilmelerini sağlamak ve tüm engelleri ortadan kaldırmak için gayret göstermeliyiz” diye konuştu.

Katılımın yoğun olduğu Empati Parkuru’nun devamını isteyen vatandaşlar da özel gereksinimli vatandaşları anlamak için bu projeyi sıklıkla hayata geçirmek gerektiğini belirttiler.

Google+ WhatsApp