BÜYÜKKILIÇ, DEDEMAN OTEL’İN AÇILIŞINA KATILDI

BÜYÜKKILIÇ, DEDEMAN OTEL’İN AÇILIŞINA KATILDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayserili hayırsever Dedeman ailesinin şehre kazandırdığı Dedeman Otel’in açılış törenine katıldı. Büyükkılıç, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Özlemiştik, bu ismi Kayseri’mizde göremediğimiz için de hep üzülmüştük” dedi.

Kayseri’yi turizm şehri yapma yönünde gayret gösteren Başkan Büyükkılıç, turizm noktasında yapılan yatırımları ve yatırımcıları desteklerken, kentte turizm faaliyetlerinin takipçisi olurken, hizmete başlayan Dedeman Oteli’nin de açılış törenine katıldı. Açılış törenine Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, ilçe belediye başkanları, İl Kültür Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Dedeman Grup yöneticileri, turizm kuruluşu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş insanları ve davetliler katıldı.

“TURİZMDE DEDEMAN ZİNCİRİNİN OLMAMASI BÜYÜK BİR EKSİKLİKTİ”

Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’de, turizmde Dedeman zincirinin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu ifade ederek, “Turizm bağlamında endüstri ve ticaret merkezi olan bu güzel şehrimizi turizmde adım adım ilerleme bağlamında elbette ki Dedeman zincirinin olmaması büyük bir eksiklikti. Kendilerini tebrik ediyorum. İnşallah bununla yetinilmemesini adımların daha da Kayseri’mizde Dedeman ailesi olarak ilerlemesini temenni ediyorum” diye konuştu.

“KURULUŞLAR UYUM İÇERİSİNDEYSE ŞEHİRLER BÜYÜYOR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki de otelin şehre hayırlı olması temennisinde bulunarak, hayırsever Dedeman Grup’un kurucusu merhum Mehmet Kemal Dedeman’ın hayırsever oluşundan bahsetti. Özhaseki yerli ve milli olmaya vurgu yaptığı konuşmasında, herkesin doğduğu toprakları sevdiğini paylaştı ve kurumlar arasında uyum olan şehirlerin büyüdüğünü ifade etti.

“KAYSERİ KABUĞUNA SIĞMIYOR ARTIK”

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ise Kayseri’nin endüstri ve ticaret ile bilindiğini ancak son dönemde turizmle de öne çıktığını dile getirirken, bir çok şehre ilham kaynağı olan Kayseri’nin artık kabuğuna sığmayan bir şehir haline geldiğini kaydetti. Bakan Yardımcısı Yavuz, Kayseri’nin pek çok turisti ağırladığını, Erciyes’te 7 yeni otelin de yatırım belgesi aldığını söyleyerek Kayseri’nin, Türkiye’nin önemli bir destinasyonu haline geldiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile Dedeman Otel’in açılışı gerçekleştirildi.

Google+ WhatsApp