Başkan Pekdaş: ´´alsancak´ı Korumak Hepimizin Görevi´´ (Fotoğraflı

Seçildiği günden itibaren halkın taleplerini yerinde dinleyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir´in iş, eğlence ve alışveriş merkezi konumundaki Alsancak´ta yaşayan vatandaşlarla biraraya geldi

Seçildiği günden itibaren halkın taleplerini yerinde dinleyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir´in iş, eğlence ve alışveriş merkezi konumundaki Alsancak´ta yaşayan vatandaşlarla biraraya geldi. Semt sakinlerinin sorunlarını anlatma fırsatı bulduğu toplantıya Konak İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Bozkurt, İzmirgaz Teknik Grup Müdürü Mustafa Şahin, Alsancak Karakol Amiri Kadir Keçeci, Kıbrıs Şehitleri İşadamları Derneği (KIBİAD) Başkanı Hami Torcu, Alsancak Hareketi Derneği Başkanı Yeşim Tonbul da katıldı. Alsancak Mahalle Muhtarı Hicran Akuzun´un öncülüğünde ilk kez düzenlenen toplantıya semt sakinleri yoğun ilgi gösterdi.
İZMİR´İN MERKEZİ
Altyapı çalışmalarından kapalı pazaryerine kadar Alsancak´ın pek çok sorununun masaya yatırıldığı buluşmada mahalle sakinleri sırayla söz alarak düşüncelerini dile getirme fırsatı buldu. Yaklaşık iki saat süren toplantıda sorunlar dile getirildi, öneri ve şikayetler aktarıldı. Her konuşmacıyı dikkatle dinleyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kendisine iletilenleri tek tek not aldı. Soru cevap şeklinde geçen toplantıda Alsancak´ın sadece İzmir´in değil Türkiye´nin önemli merkezlerinden biri olduğuna vurgu yapan Başkan Pekdaş, her gün yüz binlerce kişiyi ağırlayan Alsancak´ın, bu yoğunluktan ötürü bazı sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirtti. Otoparktan gürültü kirliliğine, işgaliyeden aydınlatma yetersizliğine kadar birçok sorunu çözmek için çalıştıklarını kaydeden Başkan Pekdaş, Alsancak´ı daha iyi noktalara getirmek için herkese görevler düştüğünün altını çizdi.
DOĞRU ADIMLAR ATILMALI
"Yurttaş olmak sorumluluk gerektirir" diyen Başkan Pekdaş, doğru hedefe ulaşmak için mutlaka doğru kararlar alınması gerektiğini de söyledi. Günlük değil sürdürülebilir çözümlere ihtiyaç olduğunu dile getiren Pekdaş, "Ne yazık ki bizler gürültü yapan, temizliğe dikkat etmeyen bir milletiz. Burada tarih var, kültür var... Mutlaka korumamız lazım. Sürdürülebilir bir turizm ekonomisi oluşturmak yerine, hemen voleyi vurmak isteniyor. Bu işler istikrarla olur. Sürdürülebilir politikalarımızın, ekonomi faaliyetlerimizin olması gerekir. Eğlence mekanı olmayan bir kent olmaz, ancak bunu da düzene sokarak yapmalıyız" diye konuştu.
KARŞILIKLI ANLAYIŞA İHTİYAÇ VAR
Eğlence mekanlarıyla bölge halkı arasında yaşanan sorunlar konusuna da değinen Başkan Pekdaş, İzmir´in en yoğun gece hayatının yaşandığı yer olan Alsancak´taki durumun benzerlerinin tüm dünyada yaşandığını söyledi. Her iki taraf arasındaki sorunun karşılıklı anlayış ve sıkı denetimlerle çözüleceğini belirten Pekdaş, gürültü kirliliğini önlemek adına zabıta ekiplerince sürdürülen denetimler hakkında bilgi de verdi. Alsancak´ta eğlence hayatının devam etmesi gerektiğini de savunan Pekdaş; "Burada konutlar da, işletmeler de olmalı. Konutlar gittiğinde, burada işletmeler de kalmaz. Hepsi ölü mekanlar haline gelir. Bu yüzden birlikte yaşamak zorundayız" dedi.
BİRLİKTELİK VURGUSU
Toplantıda dile getirilen sorunların sadece ilçe belediyesinin gücüyle çözülmesinin imkansız olduğunu, çözüm için mutlaka diğer kamu kurumlarına ve vatandaşlara ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Pekdaş, her kurumun aynı ciddiyet ve hassasiyetle soruna yaklaşması gerektiğinin altını çizdi. Pekdaş, "Biz üstümüze düşen sorumluluk neyse, sorunların çözümü için ne gerekiyorsa tüm personelimizle yapmaya hazırız" diye konuştu.
SORUMLULUKLAR YERİNE GETİRİLMELİ
Kentte yaşamanın sorumluluğunu bir kez daha hatırlatan Başkan Pekdaş, mahalle sakinlerine sorumların çözümünde işbirliği önerdi. Sık sık biraraya gelerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak istediğini dile getiren Başkan Pekdaş, "Çöpler toplanıyor, temizleniyor ardından maalesef bazı kişiler çöpleri konteynırlara değil, yerlere, boş arsalara atıyor.. Elbette Alsacak´ın pisliğinin, gürültüsünün söz edilir olması hepimiz açısından utandırıcı. Ancak bizler önce birbirimize saygı ve özen göstermeliyiz. Kamuyu temsil eden kişiler olarak bizler de bu toplantıda çok farklı bakış açıları yakaladık. Kendimize görevler çıkarttık. Birlikte çalışma alanlarımızı yeniden belirleyeceğiz" dedi.
DOĞALGAZ GİRMEYEN SOKAK KALMAYACAK
Toplantıya katılan İzmirgaz Teknik Grup Müdürü Mustafa Şahin, mahalle sakinlerinden gelen taleplere yanıt verdi. Alsancak´ta çalışmaların sokak sokak sürdüğünü dile getiren Şahin, 2015 yılı içerisinde doğalgaz gitmemiş sokaklara da doğalgaz geleceğini söyledi. Vatandaşların asayiş konularında şikayetlerini dinleyen İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Bozkurt da özellikle gece saatlerinde güvenlik önlemlerinin arttığını, gelen her ihbar ve şikayeti dikkate alarak araştırdıklarını dile getirdi. Bozkurt, herhangi bir olay karşısında polis merkezlerine başvurmaları konusunda vatandaşları uyardı.
(KE)

26.10.2014 13:51:23 TSI

Google+ WhatsApp