Başkan Doğan, Avrupalı Öğretmenleri Ağırladı

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Orbis Pictus adlı AB Comenius Projesi kapsamında 10 farklı ülkeden İzmit´e gelen 24 öğretmeni makamında ağırladı. Ulubatlı Hasan Ortaokulu tarafından 2 yıld

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Orbis Pictus adlı AB Comenius Projesi kapsamında 10 farklı ülkeden İzmit´e gelen 24 öğretmeni makamında ağırladı.
Ulubatlı Hasan Ortaokulu tarafından 2 yıldır sürdürülen proje kapsamında İzmit´e gelen grup, Av Köşkünü, İzmit Saat Kulesini, Yeni Cuma Camisi´ni görüp şehir merkezini gezdiler. Program kapsamında İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan´ı ziyaret eden ekip pişmaniyeyi ve şehrimizi çok beğendiklerini belittiler. Ulubatlı Hasan Orta Okulu Müdürü İlknur Durmaz, öğretmenler Sinem Uçan, Gülay Gören, Sanem Kıroğlu ve Levent Altuntaş´ın eşlik ettiği Avrupa´nın çeşitli ülkelerinden gelen grubu ağırlayan Başkan Doğan," Şehrimiz 3000 yıllık tarihe sahip, bir dönem Roma´nın başkentliğini yapmış, Türkiye´nin kalbi niteliğinde bir yer. Sizleri burada görmekten çok mutlu oldum. Gelmiş olduğunuz ülkelerin tümünde bulundum, her biri kendine özgü güzelliklerin bulunduğu ülkeler" dedi.
İzmit Belediyesi olarak iddialı bir belediye olduklarını vurgulayan Başkan Doğan ,"Özellikle sosyal projelerimizle Türkiye´ye örnek projeler yaptık. Örneğin annelerin gezmeye veya alışverişe çıktıklarında çocuklarının ihtiyaçlarını giderebilecekleri bebek bakım üniteleri. Çocuk haklarıyla ilgili Çocuk Hakları Masası ve Çocuk Hakları Okulu. Bu okulumuzda, çocuk hakları evrensel beyannamesinde taahhüt edilen hakları çocuklarımıza öğretip, haklarını arama yöntemlerini anlatıyoruz. Projemizle anne babanın evde her istediğini yapabilme özgürlüğünü biraz da kısıtlamış olduk. Buna benzer birçok projemiz var. Yine Avrupa´daki weakbord merkezlerinin en büyüğü şehrimizde bulunmaktadır. Bu tesisimizde Dünya şampiyonası ve Avrupa finalleri yapıldı. Sadece bayanlarımıza özel olarak yaptığımız çok iddialı bir proje olan Kadın Sosyal Yaşam Merkezi yine Türkiye´ye örnek bir projemiz" şeklinde konuştu.
Avrupalı misafirler, Başkan Doğan´a ilgisi için teşekkür ettiler.
(RŞ)

27.10.2014 15:14:59 TSI

Google+ WhatsApp