Başakpınarlı 80 yaşındaki Süreyya Koçer’den depremzedeler için yaklaşık 1 milyonluk yardım

Başakpınarlı 80 yaşındaki Süreyya Koçer’den depremzedeler için yaklaşık 1 milyonluk yardım

Başakpınar Mahallesi sakinlerinden Süreyya Koçer (80) Kızılay tarafından depremzedeler için başlatılan yardım kampanyasına yaklaşık 1 milyon lira yardımda bulundu.

Bir hafta önce yaşanan deprem nedeniyle Kızılay tarafından başlatılan yardım kampanyası devam ediyor. Depremzedeler için Kayseri’de de nakdi ve ayni yardımlar kabul ediliyor. Talas ilçesine bağlı Başakpınar Mahallesi’nde yaşayan işçi emeklisi Süreyya Koçer farklı günlerde getirdiği nakit yardımıyla kampanyaya destek verdi. Birikiminin son kısmını Talas Kızılay Şube Başkanı Ünal Yüksel’e taktim etti. Koçer burada yaptığı konuşmada, “Benim içimden geliyor. Ben akşamları ağlıyorum. Oradaki acıları görüyoruz. Elimden geleni yapmak istiyorum. Vatandaş elinden geleni yapsın. Bu dünya senin olsa ne olacak. O nedenle herkes yardım yapsın. Bizi birbirimize yardım kurtarır” dedi. 
 
‘İÇ ÇAMAŞIRI VE KIYAFET EKSİĞİ FAZLA’
 
Talas Kızılay Şube Başkanı Ünal Yüksel ise konuşmasında, “Süreyya Koçer amcamız, Başakpınar ilçesinde oturuyor. Zaman zaman gelir birikimini hayır yapar. İki gündür yardım getiriyor. Yaramız büyük ama sarılmayacak kadar değil. Talas Kaymakamlığı, Talas Belediye Başkanı ve Talas Kızılay İlçe Şubesi olarak çalışıyoruz. Amcam da bu konuda yardımlarını iletti. Kayseri’ye gelen depremzedeler için gıda maddelerinin aciliyeti kalmadı. İç çamaşırı ve kıyafet konusunda sorun yaşıyoruz. O nedenle vatandaşlarımızdan ihtiyaç olan şeyleri getirmelerini talep ediyoruz. Biz ihtiyaçları biliyoruz, emaneti bize getirirlerse biz de iletebiliriz. Buradan bir kez daha amcamıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp