Bakan Akar ve Komutanlar, KKTC'deki birlikleri denetledi

Bakan Akar ve Komutanlar, KKTC'deki birlikleri denetledi

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile KKTC’deki temasları sürüyor.

İlk defa bir Millî Savunma Bakanının TSK'nın komuta kademesi ile KKTC'ye yaptığı ziyaret olarak tarihe geçen program kapsamında, Bakan Akar ve komutanlar, askeri birliklerde denetleme ve incelemelerde bulundu. 

İlk olarak Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Karargahı'na giden Bakan Akar, Onur Kıtası'nı selamladı, şeref salonu ve müzeyi gezdi, brifing aldı. 

Bakan Akar ve komutanlar daha sonra Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Karargahı'nda birlik komutanları ile bir araya geldi. İki saatten fazla süren toplantıda, Ada'da son dönemdeki gelişmeler ele alınarak, askeri faaliyetler masaya yatırıldı. 

Toplantı sonrasında Bakan Akar ve beraberindekiler, Alevkayası Kışlası'ndaki Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komando Alayı'na geçti. Komandolar ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Özel Görev Kuvveti tarafından müşterek gerçekleştirilen pusu ve yakın muharebe eğitimlerini denetleyen Bakan Akar, dağcılık eğitimi faaliyetlerini de izledi. 

Google+ WhatsApp