Kanser tedavisinde Türk doktordan devrim gibi buluş
İstanbul’da bir özel bir üniversite hastanesinin laboratuvarlarında geliştirilen aşı kanser hastaları için büyük bir umut oldu.
İstanbul’da bir özel bir üniversite hastanesinin laboratuvarlarında geliştirilen aşı kanser hastaları için büyük bir umut oldu.
Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Kayseri Şube Başkanı Prof.
Ablasının ısrarı ile Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KETEM) yaptırdığı muayene ve tahlilinde Rahim Ağzı Kanseri olduğunu öğrenen 49 yaşındaki Handan Dördüncü Kayseri Şehir Hastanesinde ilk kez yapılan Rahim Ağzı Kanseri (Serviks) ameliyatı ile sağlığına kavuştu.
Kanser hastalarına büyük müjde!
Kanser tedavisi alanında dünyada ses getirecek ilacın çalışmalarını yürüten ekibin başında olan Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Rana Nomak Sanyal, ilacı geliştirme sürecini anlattı.
Eskişehir Özel GürLife Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Enver İhtiyar, tıbbi tedavi yerine, kulaktan dolma bilgilerle ‘şifalı otlara’ yönelerek alternatif tedavi uygulamaya çalışan kanser hastalarını uyararak, “Erken dönem kanser hastaları, şifalı ot tedaviler sebebi ile geç kalıp hastalık süreci evre atlıyor” dedi.
Bilim dünyasının üzerinde en çok çalışma yaptığı kanserlerden biri olan meme kanserinde yeni tedavi yöntemlerinin hayatta kalma oranını artırdığını belirten Prof. Dr. Özlem Er, 1-31 Ekim Meme kanseri farkındalık ayı kapsamında yaptığı açıklamada en yeni 4 gelişmeyi anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
Yeni geliştirilen fokal tedaviyle prostat kanserindeki tümör odağı yakılarak yok ediliyor.Prof. Dr. Faruk Yencilek, böylelikle klasik ameliyat ve radyasyon tedavisinde ortaya çıkabilecek yan etkilerin görülmediğini ve kanser odağının da ortadan kaldırılmasının sağlanabildiğini belirtiyor.