Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mali ve İdari İşler Başkanı Nureddin Nebati, Karaman´ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden faciasına ilişkin, "Hükümetimiz devletin tüm imkanlarını kullanarak, bura

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mali ve İdari İşler Başkanı Nureddin Nebati, Karaman´ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden faciasına ilişkin, "Hükümetimiz devletin tüm imkanlarını kullanarak, burada bulunan kardeşlerimiz gün yüzüne çıkartmak için elinden gelen gayretleri gösteriyor" dedi.
AK Parti Teşkilatı tarafından düzenlenen Ekim ayı İl Danışma kurulu toplantısı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mali ve İdari İşler Başkanı Nureddin Nebati´nin katılımı ile gerçekleşti. Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda gerçekleşen toplantı divan teşekkülünün oluşturulması ile başladı.
AK Parti Kırşehir İl Başkanı Salih Çetinkaya´nın verdiği birliktelik mesajının ardından Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan ve Abdullah Çalışkan ile Kırşehir Belediye Başkanı yapılan yatırımlar ve yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mali ve İdari İşler Başkanı Nureddin Nebati, Karaman Ermenek de yaşanan maden ocağı olayı ile ilgili hayırlı haberleri beklediklerini söyledi.
Nebati, "Hepimizi üzüntüye gark eden bir hadise yaşandı. Karaman´ın Ermenek ilçesinde maalesef bir maden kazası neticesinde su baskınının olayının ardından 18 işçi kardeşimiz şuanda kurtarılmayı bekliyorlar. Hükümetimiz devletin tüm imkanlarını kullanarak teknik olarak elden ne geliyorsa teknolojik imkanları da kullanarak burada bulunan kardeşlerimiz gün yüzüne çıkartmak için elinden gelen gayretleri gösteriyor. Biz de millet olarak dualarımız esirgemiyor ve ediyoruz. İnşallah bir an önce sağlıklı şekilde ailelerine kavuşurlar. Öte yandan da Cumhuriyet Kutlamaları biz parti olarak da bütün konserleri iptal ettik. Cumhurbaşkanımız da resepsiyonu iptal ederek Karman´a gidiyor. Rabbim bu millete böyle üzücü şeyler yaşatmasın" dedi.

"YENİ TÜRKİYE´NİN ALTININ DOLDURULMASI İÇİN ESKİ TÜRKİYE´NİN BİLİNMESİ GEREKİR"
Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, eski Türkiye´nin bilinerek yeni Türkiye´nin altının doldurulabileceğini söyledi.
Nebati, "Yeni Türkiye için bir fikir ortaya koyabilmemiz için eski Türkiye´yi hatırlamamız gerekir. Geçmiş Türkiye malumlarınız Cumhuriyet döneminden itibaren tek tip vatandaşın oluşturulmaya çalışıldığı her türlü farklılığın ötekileştirildiği sadece ötekileştirilmekle kalınmadığı farklılıkların görmezlikten gelindiği modern medeniyete ilişkin bu millete uymayan yaşam kalitesi ve beklentileri ile uygun olmayan bir tip oluşturulmaya çalıştırılmış ve insanların çoğunun kendini ifade edemez ifade etmeye çalıştığı anda da her türlü yasal ve idari tedbirlerle karşılaşılan bir Türkiye" olarak anlattı.

"SEÇİLMİŞ HÜKÜMETE KARŞI DARBE GİRİŞİMİ YAPMAK İSTEDİLER"
Kırşehir´de katıldığı İl Danışma Meclis toplantısında konuşan Nureddin Nebati, 17 Aralık süreci ile birlikte seçilmiş hükümete karşı darbe girişiminde bulunulduğunu söyledi.
Nebati, "Gene aynı unsurları farklı odaklarla aynı işbirlikçileri ile birlikte hareket ettikleri bir darbe girişimidir. Kime karşı AK Partiye karşı, kime karşı Recep Tayyip Erdoğan´a karşı kime karşı Recep Tayyip Erdoğan´ın ismi karşısında millete karşı bu defa neyi kullandılar yargıyı kullandılar. Yargıyı idamların gerçekleşmesi için kullanmışlardı. Yargıyı Refah partisini, Fazilet partisini ve benzer partileri kapatmak için Anayasa Mahkemesi vasıtası ile kullanmışlardı. Yargıyı 2008 de AK Partiyi kapatmak üzere kullanmışlardı. Bu defa yargıyı asla ve asla tasvip etmediğimiz bu hükümetin bu teşkilatın bu milletin asla tasvip etmeyeceği bizim uzak durduğumuz gördüğümüz zaman elini belini kıracağımız yolsuzlukla ilgili gelip bizi mahkum etmeye çalıştılar. Hükümeti devirmeye çalıştılar. Gene aynı şeyi söylediler. Ocak´ta hükümet gidiyor. Teskereler yazıldı dönemin Başbakanı diye milyonlarca insanın telefonları dinlenerek milyonlarca insanın mahremine girildi. Milyonlarca insanın mahremine girerek kendi dünyalarındaki özel bilgileri şantaj için kullandılar. Haraç için tehdit için kullandılar. Bu yetmiyormuş gibi bunlar gelip darbe girişiminde bulundular. Bizi üzen bizi yaralayan bu bu darbe girişiminde bu ülkenin ve bu milletin asla kabul etmeyeceği bir yeni unsurun katılmış olması idi. Bizim gibi Allah diyen bizim gibi secdeye giden bizim gibi peygamber efendimizin sevgisi ile huşu içerisinde dua eden insanların olduğunu düşündüğümüz bir takım mahfiller aynı odaklarla işbirliği yaptılar" şeklinde konuştu.
İl Danışma Meclisi Toplantısı konuşmaların ardından basına kapalı şekilde devam ediyor.
(EÖ-AÖ-YHY-Y)

29.10.2014 15:15:01 TSI

Google+ WhatsApp