Ahmet Tuncer Akalın: Kurbanda en önemli şey vekalet

Ahmet Tuncer Akalın: Kurbanda en önemli şey vekalet

İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Tuncer Akalın: 'İştirakçilerin fıkıh kitaplarına uygun bir vekâlet vermelerini sağlıyoruz. Hayvan alımlarına da özen gösteriyoruz,Hayvanın kesim yerine getirilmesinden itibaren videosu çekiliyor ve kayıtlar bağışçılarımıza yollanıyor' dedi.

Yaklaşan kurban bayramı nedeniyle Türkiye Gazetesine bir demeç veren İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Tuncer Akalın bu güzide müessesenin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi: Efendimiz sallallahü aleyhi ve sellem “İnsanların iyisi insanlara faydalı olandır” buyurmuşlar. İhlas Vakfı da bunu kendine şiar ve maksat edindi. Kurucumuz Enver Ören Bey bize şu iki ölçüyü verdi. Kanunlara uyun, suç işlemeyin; dinimizin emirlerine uyun, günah işlemeyin. Bizler de bu çizgide yürümeye gayret ediyoruz.

İhlas Vakfımız tarihî misyonu icabı bilhassa Üniversite öğrencilerine hizmet etti ve bu konuda hayli mesafe aldı. Şu anda 30 vilayetimizin 33 öğrenci yurdunda 3 bin civarında talebe barınıyor. Devletimiz de bize sahip çıkıyor. Bakanlar Kurulu Kararı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile “kamu yararına çalışan vakıf” statüsüne kavuştuk. Bu bize bazı vergilerden muafiyet sağlıyor, önümüzü açıyor. Biz de bu teveccühe lâyık olmaya çalışıyoruz. Nitekim planlarımıza göre kısa bir zaman sonra yurt sayımız elliye ulaşacak ve 5 bin öğrenciye sahip çıkacağız.

Google+ WhatsApp