"urla Felsefe Günleri" Başlıyor

Urla Belediyesi ve Urla Kent Konseyi´nin Nörofelsefe-Mantık Çalışmaları Topluluğu ile birlikte düzenlediği "Urla Felsefe Günleri 1" başlıyor. "Felsefenin işlevi nedir?" ana konulu toplantıların yap

Urla Belediyesi ve Urla Kent Konseyi´nin Nörofelsefe-Mantık Çalışmaları Topluluğu ile birlikte düzenlediği "Urla Felsefe Günleri 1" başlıyor.
"Felsefenin işlevi nedir?" ana konulu toplantıların yapılacağı "Felsefe Günleri"nin Urla´da gelenekselleşmesi amaçlanıyor. Amacı; felsefenin kültür için vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu göstermek olan Felsefe Günleri´nin koordinatörlüğünü İstanbul Üniversitesi yürütüyor. Anadolu Medeniyetleri´nin birçoğunun hayat bulduğu, Doğa Filozofları Anaksagoras ve Hermotimos´un memleketi Urla, Felsefe Günleri ile sahip olduğu kültürel, tarihi ve doğal özellikleriyle felsefenin tarih içindeki eşsiz misyonunu gerçekleştirecek.
"Urla Felsefe Günleri" toplantıları 24 Ekim 2014 Cuma günü saat 10:00´da Urla Atatürk Kültür Merkezi´nde başlayacak. Toplantıların son günü katılımcılar, Urla´da kurulu olan ve dünyanın ilk zeytinyağı fabrikası olarak kabul edilen "Klazomenai Zeytinyağı İşliği" ve Urla Limantepe Kazıları" ile ortaya çıkarılan Ege´nin en eski teknelerinin hayat bulduğu "Kiklad Tekneleri"ni ziyaret edecekler.
(AÖK-KE)

22.10.2014 16:36:51 TSI

Google+ WhatsApp