‘’ ÜLKENİN KADERİNİ ÇİZEN, KADINLARDIR ‘’

‘’ ÜLKENİN KADERİNİ ÇİZEN, KADINLARDIR ‘’

Kadınlar bir ülkenin geleceği, bir toplumu toplum yapan en önemli değerdir. Dünya kadınlar gününün kutlanmasında ki temel amaçta emekçi kadınlarımızın değerinin bilinmesi ve onların sevgiye, ilgiye ihtiyaç duyduklarını tüm Dünya’ya göstermektir.

  Tarihimizde de kadının yeri ve önemi her zaman özel olmuştur. Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte kadınlarımız bilim dünyasında, yüksek eğitimde, meslek sahibi olmada, kamu alanlarında iş hayatında rahat ve kendinden emin adımlarla çağdaş medeniyet koşullarından yararlanabilmişlerdir.  
  Türk kadınının tarihimizde de, günümüzde gösterdikleri en önemli özelliklerinden biri de, yüreklerinde ki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, ihtiyacımız olduğunda desteklerini bizden esirgemeden, fedakâr ve emekçi olmalarıdır. Ulu Önder Atatürk’ün de belirttiği gibi Dünya da hiçbir milletin kadını ‘’ Ben Anadolu kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim.’’ diyemez.
  Toplumun temeli olan kadınlar, çocukları ve dolayısı ile toplumu yetiştirerek, ülkenin kaderini çizerler. Tüm kadınlara ne kadar özel olduklarını hatırlatmak, duygusallıklarının zayıflık değil, aksine onları güçlü kılan özellikleri olduğunu vurgulamak isterim. Kadının isterse yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Bu yüzden tüm kadınlar kendi öz benliklerinin farkına varmalı ve istekleri her neyse onun peşinden gitmelidir.
  Başta şehit anne ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Google+ WhatsApp