Yunus Emre Çolakbayrakdar'ı Bağrına Bastı

Yunus Emre Çolakbayrakdar'ı Bağrına Bastı

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ’Başkan Sizi Dinliyor’ Mahalle Toplantısı’nın ikincisinde Yunus Emre Mahallesi’nde vatandaşın sıcak, coşkulu ve yoğun karşılamasıyla moral buldu.
Çocukların, gençlerin yoğun sevgi gösterileri ve yetişkinlerin alkışlarıyla mitingi andıran toplantı alanına giren Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Bu; yoğun ve coşkun kalabalık, çocukların sevgi dolu cıvıltısı, büyüklerimizin bizi bağrına basması ve candan duaları bize büyük moral oldu, teşekkür ediyorum. Karşılaştığım tablo, bu coşkulu kalabalık, gösterdiğiniz ilgi ve muhabbet bizleri onurlandırdı. İnşallah bundan sonra yapacağımız hizmetlerle bizlere karşı olan muhabbetiniz artarak devam edecek" dedi.
Çocukların park, gençlerin spor alanı isteklerine ’evet’ sözü vererek konuşmasına başlayan Başkan Çolakbayrakdar, "Göreve başladığımızdan bu yana bu bölgede ve Kocasinan’ın bir çok noktasında geziyorum. Buralarda neler yapabiliriz, belediye başkanı gözüyle bölgemizde neleri değiştirebiliriz. Bunları görebilmek adına zaman zaman kendi aracımla, zaman zaman da arkadaşlarımla buraları geziyorum. Bir vatandaşımız Yunus Emre’de sizleri bekliyoruz dedi. Ben de İnşallah geleceğimizi söyledim ve o sözümüzü tuttuk, geldik" diye konuştu.
Kalabalık bir topluluğa gelirken müjdeler getirdiklerini duyuran Başkan Çolakbayrakdar, "Öncelikle şunu söylemek istiyorum: Sosyal çevresiyle, oyun alanlarıyla, parklarıyla, yollarıyla, nitelikli konutlarıyla iyi bir çevreyi hepiniz hak ediyorsunuz. Ama şunu bilmenizi isterim elimizde keşke sihirli bir değnek olsa da, bir gün değdirsek ertesi gün sabah kalktığımızda hepimiz hayal ettiğimiz çevrede uyansak. Maalesef elimizde böyle bir imkan, sihirli bir değnek ve sihirli bir gücümüz yok. Ama şuna inanın, güvenin Allah bizleri mahcup etmez, yolumuzu açık ederse samimiyetimizle, gayretimizle bir çalışma ortaya koyacağız. Sadece Yunus Emre için söylemiyorum, Kocasinan’ımızın birçok bölgesi için söylüyorum: Bir değişimle, dönüşümle birlikte yakın gelecekte Kocasinan’ımızın çevresi değişecek, bölgede tamamen bir değişim ve dönüşümle birlikte değişik rüzgarlar esecek ve Kocasinan artık Kayseri’mizde parlayan bir yıldız olarak gözlerini açacak" sözünü verdi.
Kentsel dönüşümle ilgili sürecin başladığını, bir yılı aşkın süredir hukuki alt yapısı, planlarının tamamlanması için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, "İşin son aşamasına geldik, planlama kısmını tamamladık. Gerek Büyükşehir Belediyesi gerek Kocasinan Belediyesi nezdinde yapılması gereken planlamaların çoğunluğunu tamamladık. Bu planlamalarımızın onaylanma ve askı süreci kaldı. Askı sürecimizin tamamlanması ve planlarımızın onaylanmasından sonra biz sahaya inip sizlerle bire-bir gerekli görüşmeleri, arsa anlaşmalarını yapıp ardından da bölgedeki değişimi dönüşümü başlatacağız. Bununla ilgili son düzlükte, son dönemeçteyiz" şeklinde bilgiler verdi.
Vatandaşların sorularını da cevaplandıran Başkan Çolakbayrakdar, "Bundan sonraki süreçte, burada kentsel dönüşüm ofisimizi de faaliyete geçireceğiz. Sizleri belli bir program dahilinde ofisimize davet ederek mülkiyetlerinizle birlikte, sizlere vereceğimiz dairelerinizin anlaşmalarını, sözleşmelerini birlikte yapacağız ve bu süreç tamamlanacak. Hazırlamış olduğumuz projelerde sizlerde bu anlaşmalara, bu sözleşmelere adapte olursanız, bu süreci hızlandırırsanız emin olun arkasından gelecek inşai süreç hızlıca devam eder ve en kısa zamanda buradaki kentsel dönüşümü de tamamlamış oluruz. Şunu bilmenizi isterim: Belki beklentileriniz, istekleriniz, söyleyeceğiniz birçok şey kentsel dönüşümün tamamlanmasından sonra zaten tamamlanmış, nihayete ermiş olacak" şeklinde açıklamalarda bulundu.
Sinevizyon vasıtasıyla Yunus Emre’de uygulanacak kentsel dönüşüm projesini en ince detaylarıyla anlatan Başkan Çolakbayrakdar, çok sayıda vatandaştan aldığı çay davetini kırmadan bir sitedekine vatandaşlarla birlikte katıldı. Başkan Çolakbayrakdar da misafirlerine limonata ve dondurma ikram etti.
Vatandaşlar da Başkan Çolakbayrakdar’ın mahallelerine gelerek kendilerini dinlemesinden ve kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar hakkında bilgi vermesinden son derece memnun olduklarını belirterek teşekkür etti.

Yunus Emre Çolakbayrakdar'ı Bağrına Bastı

Google+ WhatsApp