7 Hastane Dolaştı Dünyam Hastanesi'nde Şifa Buldu

7 Hastane Dolaştı Dünyam Hastanesi'nde Şifa Buldu

Kayseri’de karın ağrısı şikayetiyle 7 hastaneye giden ve ilaç tedavisi gören 31 yaşındaki Gencay Gültekin’in ağrıları 2 yıl sonra Dünyam Hastanesi’nde son buldu.
Kayseri’de yaşayan 31 yaşındaki Gencay Gültekin karın ağrısı şikayetiyle iki yıl önce çeşitli sağlık kuruluşlarına giderek şifa bulmaya çalıştı. Çeşitli ilaç tedavisi gören Gültekin’in ağrıları 2 yıl boyunca devam etti. Bu süre zarfında 7 hastaneye giden Gültekin’in karın ağrısı şikayetinden kurtulamadı. Son olarak Dünyam Hastanesi’ne başvuran Gencay Gültekin, 2 yıl sonra tedavi olarak ağrılarından kurtuldu.
Dünyam Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kadir Dicle, hastanın nadir görülen bir rahatsızlığının bulunduğunu, çeşitli tahlil ve tetkiklerde görünmediğini söyleyerek, ağrılarının kaynağının apandist olduğunu belirlediklerini ve bu yönde tedavi uyguladıklarını söyledi. Dicle, “31 yaşındaki hastamız yaklaşık 2 yıldır karın ağrısı şikayetiyle Kayseri’de 5 özel,2 tanede kamu hastanesinde tetkikleri yapılmıştır. Yapılabilecek bütün tetkikler yapılmasına rağmen net bir patoloji elde edilememiş. Hasta iki hafta önce bize geldiğinde biz de buradaki tetkiklerimizi yaptık. Ama net bir patoloji yoktu. Daha sonra yapılabilecek bir tetkik kalmıştı. Laparoskopik bir laparotomi yapılması gerekiyordu. Hastamıza laparoskopi yaptık. Bu tetkikin amacı iç organları gözlemlemektir. İç organları gözlemlediğimizde bütün solid organlar normaldi. Hastanın apandisti ödemli durumdaydı. Akut apandist normalde tanısı zor konulan bir hastalık değildir ya da normalde ağrısı yıllarca sürmez. Ancak bu hastamızda nadir görülen bir durum vardı ve tetkiklerde, emarda, ultrasonda apandist gözükmüyordu, Muayenede belli olmuyordu. Hastayı tedavi ettik ve hasta iki haftadır da sağlığına kavuşmuş durumdadır” dedi.
2 yıl sonra ağrılarından kurtulduğu için mutlu olduğunu ifade eden Gencay Gültekin ise, “Önceden karnımın ağrısı hiç geçmiyordu.7 ay iğne vuruldum, hap içtim fakat ağrısı geçmedi. Artık rahatlıkla yemek yiyebiliyorum” diye konuştu.

7 Hastane Dolaştı Dünyam Hastanesi'nde Şifa Buldu

Google+ WhatsApp