Vali Kamçı Polis Haftası Etkinliklerine Katıldı

Vali Süleyman Kamçı, Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. Yılı nedeniyle düzenlenen etkinliklere katıldı

Vali Kamçı etkinlikler kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanında Kurulu olan sergiyi gezdi.
 
Sergiye Vali Süleyman Kamçı, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Emniyet Müdürlüğü personeli ve vatandaşlar katıldı.
 
Vali Kamçı burada yaptığı konuşmada, “ 10 Nisan Polis Günü tüm polislerimize kutlu olsun. Polisimiz mesai mefhumu gözetmeden, gerektiğinde 48 saat hiç uyumadan görev yaptıkları zamanlarda oluyor. Ülkemizin menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu en üst noktada yapmaya çalışıyor. El birliği ile vatandaşımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için, mal ve can güvenliğini sağlamak için polisimiz 24 saat esasına göre görev başındadır. Polisimiz bu anlamda fedakârlık içerisinde fedakârca görev yapmaktadır. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi, son zamanda Afrin’de şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızı, polis teşkilatımızda olan arkadaşlarımızı ve jandarma teşkilatından arkadaşlarımızı rahmetle anıyorum. Geride kalan yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum.” Dedi.
 
Vali Süleyman Kamçı ve protokol üyeleri daha sonra açılan polis standını gezerek, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. 
 
- Polis Şehitliğini Ziyaret
 
Cumhuriyet Meydanındaki programın ardından Vali Süleyman Kamçı ve protokol üyeleri Şehir Mezarlığında bulunan Polis Şehitliğini ziyaret etti.
 
Şehitlik ziyaretine Vali Süleyman Kamçı’nın yanı sıra 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanı Tuğg. Selçuk Aygün, Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hüseyin Bekmez, kamu kurum kuruluş temsilcileri, İl Emniyet Müdürlüğü personeli ve şehit aileleri katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Kuranı Kerim okundu. Kuran tilavetinin ardından Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Nursaçan şehitlerimiz için dua etti.
 
- Şehitlerimiz İçin Mevlid Okutuldu
 
Vali Süleyman Kamçı, şehitlikte düzenlenen programın ardından İl Emniyet Müdürlüğü yanında bulunan Sümer Camisinde düzenlenen mevlit programına katıldı.
 
Programa Vali Kamçı’nın yanı sıra İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hüseyin Bekmez, Emniyet Müdürlüğü personeli ve vatandaşlar katıldı.
 
Mevlit programı şehitlerimiz için okutulan hatimlerin duasıyla sona erdi.

Google+ WhatsApp