İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl Koordinasyon Kurulu’nun 2018 yılı 2’inci dönem toplantısı Vali Kamçı başkanlığında yapıldı.

Kayseri'deki yatırımları ve sektörel gelişmeleri değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, bu hususlarda kurumlar arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla Valilik Yatırım ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Kamçı, Vali Yardımcısı Baha Başçelik, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile STK temsilcileri katıldı.
 
Toplantının açılışında konuşan Vali Kamçı, “2018 yılının ikinci İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı olan bu toplantıda,  yatırım programında yer alan yatırım projelerinin 01 Ocak – 31 Mart 2018 dönemi itibariyle durumları hakkında bilgi verilecektir. 31 Mart 2018 tarihi itibariyle, yatırımcı kuruluşlardan alınan “İzleme Raporları” ve “Yatırımcı Kuruluş Dönem Raporlarına” göre toplam proje sayısı 413 olarak tespit edilmiştir. Mahalli İdareler yatırımları hariç olmak üzere, belirtilen projeler için öngörülen ödenekler yaklaşık 820 Milyon TL olup,  bu ödeneklerden dönem içerisinde yaklaşık 147 Milyon TL nakdi harcama yapılmıştır. Parasal gerçekleşme oranı ise yüzde 18 olmuştur. Mahalli İdareler yatırımlarında ise toplam proje sayısı 335 olarak tespit edilmiştir. Bu projeler için öngörülen ödenekler ise yaklaşık 510 Milyon TL olup, bu ödeneklerden dönem içerisinde yaklaşık, 229 Milyon TL nakdi harcama yapılmıştır. Parasal gerçekleşme oranı ise yüzde 45 olmuştur.” dedi
 
Toplantıda, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile temsilcileri, Kayseri'de yürütülen ve programlanan yatırım ve projelerle ilgili toplantıya katılanlara bilgiler verdi. 

Google+ WhatsApp