Türkegül Kocaoðlu: ´´kadýnlar Ýsterse Olur´´

ÝZMÝR (ÝHA) Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Aziz Kocaoðlu´nun eþi Dr. Türkegül Kocaoðlu, Ýzmir´deki 54 kadýn muhtarla bir araya geldi. Türk kadýnlarýný baþbakan ve cumhurbaþkaný olarak da görmek is

ÝZMÝR (ÝHA)
Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Aziz Kocaoðlu´nun eþi Dr. Türkegül Kocaoðlu, Ýzmir´deki 54 kadýn muhtarla bir araya geldi. Türk kadýnlarýný baþbakan ve cumhurbaþkaný olarak da görmek istediklerini söyleyen Kocaoðlu, "Biz kadýnlar istersek bu da olur" diye konuþtu.
Geçtiðimiz hafta baþkan eþleri ile bir araya gelen Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Aziz Kocaoðlu´nun eþi Dr. Türkegül Kocaoðlu, bu kez yerel seçimlerin ardýndan görevlerine baþlayan kadýn muhtarlarla buluþtu. 24 ilçeden 54 kadýn muhtarýn katýldýðý etkinlik Tarihi Asansör´de gerçekleþti.
Katýlýmlarýndan ötürü muhtarlara teþekkür eden ve görevlerinde baþarýlar dileyen Dr. Türkegül Kocaoðlu, siyasette daha fazla kadýnýn olmasý gerektiðini savundu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün Türk kadýnýna siyasette ve yerel yönetimlerde önemli görevler verdiðini hatýrlatan Dr. Kocaoðlu, "Sizler Atamýzýn böylesi önem verdiði bu görevi üstlenerek diðer kadýnlara örneksiniz. Ancak Atatürk´ün Türk kadýnýna dünyanýn pek çok ülkesinden önce seçme ve seçilme hakký vermesine raðmen, siyaset alanýndaki listelerde alt sýralarda yer alýyoruz. Kurtuluþ Savaþý ile dünyaya örnek olan laik Türkiye Cumhuriyeti´nde bu sorun hala devam ediyor" diye konuþtu.
Dr. Türkegül Kocaoðlu, konuþmasýný þöyle sürdürdü:
"Yerel ve genel siyaset alanýndaki zorluklara baþ kaldýran kadýnlara imreniyorum ve sizleri gönülden taktir ediyorum. Siyaset zor bir alan. Bu alana atýlmak yürek ister. Eðitim, saðlýk, sanat, hukuk gibi önemli alanlarda Avrupa ülkelerini aþan kadýn sayýmýzla gurur duyuyoruz. Ama istiyoruz ki, genel müdür, dekan, rektör, kaymakam, vali, büyükelçi, muhtar, belediye baþkaný, milletvekili, bakan kadýnlarýmýzýn sayýsý artsýn. Kadýnlarýmýzý baþbakan, cumhurbaþkaný olarak görebilelim. Biz kadýnlar istersek bu da olur."
Dr. Türkegül Kocaoðlu´na için teþekkür eden kadýn muhtarlar, görev yaptýklarý mahallelerle ilgili taleplerini de dile getirdi.
(KE)

26.10.2014 14:05:44 TSI

Google+ WhatsApp