Trump’a Sert Tepki

Trump’a Sert Tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkemize yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Bakan Çavuşoğlu, ‘’ ABD, gerçek dostun olduğunu bilmiyor ve göremiyor’’ diye konuştu.

10. Büyükelçiler Konferansı'na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. ‘’Türkiye iyi bir dost olmadığını kanıtladı’’ açıklamasında bulunan ABD Başkanı Donald Trump’ın sözlerini değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, ‘’ "ABD, gerçek dostun kim olduğunu bilmiyor, göremiyor" karşılığını verdi. Türkiye’nin ABD ile ilişkilerinde hatalı davranan taraf olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, ‘’ Kim olursa olsun herhangi bir suçlamayla karşı karşıya olduğu zaman yargı sürecinin işleyeceğini söylemek isterim. Terör örgütüne binlerce tır silah vermek mi dostluğa aykırı, yasal bir sürecin Türkiye'de işlemesi mi? Biz hiçbir zaman ABD’ye saldıran kişilere destek vermedik’’ dedi.

ABD'nin bu işlerin bir kovboy filmi olmadığını görmesi lazım diye konuşan Bakan Çavuşolu, ‘’Biz bir kovboy filmi oynamıyoruz ya da çevirmiyoruz. İki büyük ülke ve ilişkileri iyi olması gereken iki büyük ülke ama birbirimize saygı duymayı öğreneceğiz. Saygı baskıyla olmaz, saygı yaklaşımla olur. Dostane ve hukuk çerçevesinde çözüm yaklaşımı olması halinde gerginliğe de gerek kalmaz’’ ifadelerini kullandı.
 

Google+ WhatsApp