TBMM CHP GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun TBMM CHP Grup Toplantısında yaptığı konuşma şöyle:

Efendim alkışlarınız için yürekten teşekkürler. Beraber, hep birlikte, doğu batı demeden, güney kuzey demeden, kimsenin kimliğini kimsenin inancını sorgulamadan, 80 milyon yeniden Türkiye’yi inşa edeceğiz. Teşekkür ederim, sağ olun, var olun.

Irak’ta ve İran’da bir deprem yaşandı, yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Iraklılara da, İranlılara da, ölen kişilere de Allah rahmet eylesin diyoruz ve başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Depremden en büyük acıyı çeken bir ülkenin vatandaşları olarak, depremin ne kadar acımasız olduğunu, deprem dolayısıyla yardımlaşmanın gerektiğini biliyoruz ve bu bağlamda bizim belediye başkanlarımız da kendi güçleri oranında Kızılay’la görüşerek deprem bölgesine, Irak’a ve İran’a yardım götürme konusunda çalışmalar yapıyorlar. Dolayısıyla biz depremden büyük acılar yaşamış bir ülkenin yurttaşları olarak, onların acılarını paylaşıyor ve onlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Bu arada dün akşam Antalya’nın Finike, Kumluca, Demre ve Kaş ilçelerinde bir hortum olayı, bir tabi afet meydana geldi. Şiddetli yağış, dolu ve çok sayıda mal kaybı var, seralar büyük ölçüde zarar gördü. 38 vatandaşımızın yaralandığını biliyoruz. Dolayısıyla hükümetin bir an önce bu noktaya el atması, bu bölgeye el atması, zarar ve ziyanı tespit ederek bunların giderilmesi yönünde çaba harcamasını bekliyoruz ve biz bu tür çabaları sonuna kadar destekliyoruz. Eğer bu çabalar desteklenirse, yaralar kısmen olsun sarılmış olur.

Değerli dostlarım, bizleri televizyonları başında izleyen saygıdeğer vatandaşlarım; her vatandaşın değerleri vardır, her ailenin değerleri vardır, her ülkenin değerleri vardır ve bizler tarihimize nasıl sahip çıkıyorsak, kendi değerlerimize de öyle sahip çıkarız. Birileri değeri sadece kendi değeri kabul edip, onun dışındaki her şeyi reddetmesini de şiddetle kınıyoruz.

Bugünlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik bir sevgi dalgası var. Bu bizi son derece memnun ediyor. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk hepimizin ortak değeri... Hepimizin ortak değeri, A partisinin B partisinin değil, A kişisinin B kişisinin değil, A bölgesinin B bölgesinin değil, 80 milyonun ortak değeridir. Dolayısıyla ortak değerlerimize nasıl sahip çıkıyorsak, bu ülkenin kurtuluşunda harcı olan, emek harcayan, alın teri döken, ölümü göze alıp savaşan, hemen hemen her alanda Türkiye’nin çağdaşlaşmasına büyük katkılar veren emek harcayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, bizim baş tacı ettiğimiz değerlerdir. Onları değer kabul ediyoruz.

Emin olun bu değer sadece bizim değerimiz olmasının çok daha ötesinde, düşmanları bile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygı gösterdiler. Düşmanları bile, çünkü o savaşı da kurallarına uygun olarak yaptı. Bir başka ülkenin bayrağına basılmasına asla izin vermedi. O ülkenin insanlarının onurunu korudu. O nedenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece bizim ortak değerimiz değil, bizim dışımızda bir anlamda dünyanın da ortak değeridir. Dünyanın liderleri onun önünde hep saygıyla eğilmişlerdir.

Google+ WhatsApp