Taziye evi önünde bir kişinin yaşamını yitirdiği kazanın duruşmasına başlandı

Taziye evi önünde bir kişinin yaşamını yitirdiği kazanın duruşmasına başlandı

Kayseri’de taziye evi önünde meydana gelen ve İ.Ö.’nün yaşamını yitirdiği kazanın duruşması görülmeye başlandı.

Melikgazi İlçesi Turan - Ağırnas Mahallesi yolunda meydana gelen olayda İ.Ö., babasını kaybeden Y.U.’nun evine başsağlığı için gitti. Y.U. mahalle muhtarı ile babasının defin işlemleri için giderken ters yönden gelen R.Ö. yönetimindeki araca çarptı. Yol kenarında olan ve taziyeye gelen İ.Ö. yaşanan kazada aracın altında kalarak hayatını kaybetti. 
 
R.Ö. hakkında ‘taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçundan dava açıldı. 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık R.Ö., müşteki sanık Y.U. ve kazada yaşamını yitiren İ.Ö.’nün ailesi katıldı. 
 
MÜŞTEKİ SANIK Y.U.: İ.Ö. SAVRULAN ARAÇTAN KAÇAMADI
 
Sanık R.Ö. ifadesinde, “İldem’den gidiyordum. Bildiğim yol olduğu için kasistler nerede olduğunu hatırlıyordum.  Hızımı 30-40’a kadar düşürdüm. Önü kalabalık olan bir ev vardı. Orada bulunan araçların biri kontrolsüz şekilde U dönüşü yaparken bana vurdu. Kazada iki araçta yol kenarına düştü. Jandarma da geldi. Beni araçtan çıkarttıklarında jandarma da oradaydı” dedi. 
 
Müşteki sanık ise, “Rahmetli İ.Ö. benim çocukluk arkadaşım olur. O gün taziyeye gelmişti. Biz muhtar ile cenaze işlemleri için gidecektik. O da bize yakındı. Kontrollü şekilde yola çıktım dönecektim, karşıdan gelen araç hızlıydı bize çarptı” dedi.
 
Yargılama sonunda mahkeme heyeti, sanıkların mevcut hallerinin devamına (tutuksuz yargılanma) ve dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

Google+ WhatsApp