Suriyeli Çocuklara Kırtasiye Yardımı

-8 İnsani Yardım Vakfı, yeni eğitim öğretim döneminde de Suriyeli mağdur çocukları unutmayarak kırtasiye yardımında bulundu. Ülkelerinde çıkan iç savaş sebebiyle Türkiye´ye sığınan Suriyeli aileler

-8 İnsani Yardım Vakfı, yeni eğitim öğretim döneminde de Suriyeli mağdur çocukları unutmayarak kırtasiye yardımında bulundu.
Ülkelerinde çıkan iç savaş sebebiyle Türkiye´ye sığınan Suriyeli ailelerin çocukları, yeni eğitim öğretim yılında Anadolu´dan ve dünyanın dört bir yanından gelen bağışlarla, Kilis´te açılan Suriye okullarında eğitim görecek olan yaklaşık 2 bin Suriyeli çocuk için, İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı tarafından kırtasiye malzemeleri dağıtıldı. Kayseri´den gelen okul sıraları ve yurt dışından bağışçı kurumların yollamış oldukları kırtasiye malzemeleri Suriyeli İlk ve ortaokul düzeyinde eğitim gören çocuklar için; Kurşun kalem, tükenmez kalem, oyun hamuru, çizgili defter, kareli defter, resim defteri, keçeli kalem, çanta, ahşap yapboz gibi kırtasiye malzemeleri dağıtılarak, savaş mağduru çocukların eğitimlerine destek olundu.
(MAD-VSA-Y)

21.10.2014 10:22:14 TSI

Google+ WhatsApp