Spor Toto Süper Lig´de 7. Haftanın Ardından

Spor Toto Süper Lig´de 2014-2015 sezonunun 7. haftası geride kalırken, yaşanan çekişme büyük heyecana sahne oluyor. Spor Toto Süper Lig´de 7. hafta dün oynanan SAİ Kayseri Erciyesspor Beşiktaş müca

Spor Toto Süper Lig´de 2014-2015 sezonunun 7. haftası geride kalırken, yaşanan çekişme büyük heyecana sahne oluyor.
Spor Toto Süper Lig´de 7. hafta dün oynanan SAİ Kayseri Erciyesspor Beşiktaş mücadelesi ile tamamlandı. 7. hafta sonunda puan sıralamasında kopukluk yaşanmazken, Galatasaray ve Beşiktaş´ın aldığı sonuçlar futbolseverleri şaşırttı.

LİDER BEŞİKTAŞ
5. haftada Balıkesirspor deplasmanında aldığı 3 puanla zirveye yerleşen Beşiktaş, 7. hafta sonunda liderliğini sürdürdü. Haftayı SAİ Kayseri Erciyesspor´a deplasmanda 3-2 mağlup olarak puansız kapatan Beşiktaş, sürpriz bir sonuca imza attı. Kayseri ekibi siyah-beyazlılar karşısında bu sezonki ilk galibiyetlerini aldı. Bu sezon başına yetiştirilmesi planlanan yeni stadının yetişmemesi üzerine maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı´nda oynayan siyah-beyazlılar, yaşanan stat sorununa rağmen sergilediği performansla taraftarlarının takdirini topluyor.

FENERBAHÇE ZORLANDI
Cumartesi günü Şükrü Saracoğlu´nda başkent ekibi Gençlerbirliği´ni ağırlayan Fenerbahçe, zorlu mücadeleden penaltılardan bulduğu gollerle 2-1 galip ayrılmayı başardı. İlk yarıda etkisiz bir futbol sergileyen son şampiyon, ikinci yarıda toparlanarak sahadan 3 puanla ayrılmasını bildi. Karşılaşma 1-1 devam ederken tribünlerden eski teknik direktör Ersun Yanal lehine tezahüratların yükselmesi ve teknik direktör İsmail Kartal´ın üzüntüsü ise maçın en çok konuşulan konusu oldu.

GALATASARAY KAYIPLARDA
Yeni sezona iddialı giren Galatasaray, İstanbul Başakşehir deplasmanından 4-0´lık mağlubiyetle ayrılarak taraftarlarından tepki topladı. Hafta arasında UEFA Şampiyonlar Ligi´nde Alman ekibi Borussia Dortmund´a da 4-0 kaybeden sarı-kırmızılılarda, İtalyan teknik adam Cesare Prandelli´nin de durumu konuşulmaya başlandı. Mücadele sonunda Florya Metin Oktay Tesisleri´nin önünde toplanan Galatasaraylı taraftarlar oynanan kötü oyun nedeniyle futbolcular ve teknik heyete tepki gösterdi. Ancak 13 puanı bulunan Aslan zirve yarışından kopmuş değil.

TRABZONSPOR´DA KÖTÜ GİDİŞ DEVAM EDİYOR
Sezona flaş transferlerle giren ve teknik direktörlük görevine Dünya Kupası´nda Cezayir Milli Takımı ile başarılı sonuçlara imza atan Vahid Halilhodzic´i getiren Trabzonspor´da kötü gidiş sürüyor. Bordo-mavili ekip bu sezon beraberliklere abone olmuş ve ilk galibiyetini 6. haftada Avni Aker´de Mersin İdmanyurdu´nu 3-1 mağlup ederek almıştı. Ardından UEFA Avrupa Ligi´nde Belçika ekibi Lokeren´in 2-0´la geçilmesi camiada kötü gidişin sona ereceğini düşündürürken, bordo-mavililer bu hafta kendi evlerinde Gaziantepspor´a mağlup olmaktan son saniyelerde kurtuldu. Gol düellosu şeklinde geçen mücadele 4-3 Gaziantepspor lehine devam ederken, son uzatma dakikasında Paraguaylı yıldız Oscar Cardozo takımına 1 puanı getiren isim oldu.

ZİRVE YARIŞI KOPMADI
7. hafta itibari ile Spor Toto Süper Lig´de zirve yarışında kopma yaşanamadı. Zirvede bulunan Beşiktaş´ın 14 puanı bulunurken, ligin 8. sırasındaki Bursaspor´un puanı ise 10. Sıralamada puanların birbirine olan yakınlığı sezonun bir hayli çekişmeli geçeceğinin de göstergesi. Zira lider Beşiktaş´ı 1 puan gerisinden takip eden 4 takım bulunuyor.
Spor Toto Süper Lig´de 7. haftanın ardından oluşan puan durumu ise şu şekilde:

1. Beşiktaş 14
2. Mersin İdmanyurdu 13
3. Akhisar Belediyespor 13
4. Fenerbahçe 13
5. Galatasaray 13
6. Kasımpaşa 12
7. İstanbul Başakşehir 11
8. Bursaspor 10
9. Gaziantepspor 9
10. Çaykur Rizespor 9
11. Gençlerbirliği 8
12. Trabzonspor 8
13. Kardemir Karabükspor 7
14. SAİ Kayseri Erciyesspor 7
15. Torku Konyaspor 6
16. Eskişehirspor 6
17. Sivasspor 5
18. Balıkesirspor 4
(SK-SK-S)

28.10.2014 10:47:13 TSI

Google+ WhatsApp