SP Genel Başkan Yardımcısı Güneş, “Halkın bir sürü derdi var, sizin derdiniz anayasa”

SP Genel Başkan Yardımcısı Güneş, “Halkın bir sürü derdi var, sizin derdiniz anayasa”

Saadet Partisi 7. Kocasinan Olağan Kongresi’nde konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, “Halkın bir sürü derdi var. Şimdi bütün derdiniz anayasa. Siz Türkiye’ye yatırım yapacaktınız da anayasada engel mi var? Güveni bitirdiniz Vergilere bakın. Altından kalkılacak gibi değil.

Bir mazot 40-41 lira olur mu? Hala en üst düzey yetkililer sizin karşınıza geçip, Avrupa’nın en ucuz mazotunu biz veriyoruz diyorsa; kusura bakmayın sizinle dalga geçiyorlar. Aklınızla alay ediyorlar. Avrupa’nın işçisinin aldığı maaşı söylemiyorlar” dedi. 
 
Saadet Partisi (SP) 7. Kocasinan Olağan Kongresi Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleştirildi. Kongreye SP Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, SP Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, siyasi parti temsilcileri ve parti üyeleri katıldı. Kongreye mevcut başkan Nuh Bahadır tek aday olarak katıldı. İstiklal marşının okunmasıyla başlayan kongrede konuşan Güneş, “Bizim kategorik olarak bir devlete, bir ırka, bir mezhebe, partiye ya da şahıslar bir düşmanlığımız söz konusu değildir. Biz bir tek zalimlere düşmanız. Müslümanda olsa zalimlik yapıyorsa ona düşmanız. Bu arkadaşlarımız bize hep dediler ki şu 2023 bir gelsin, bir görün. Söylenen zaman 90 yılda olsa geldi, geçti. 22 yıl sonra şimdi vites büyüttüler. 2050 bir gelsin o zaman siz görün diyorlar. Cumhurbaşkanı bizden olsun bir görün dediniz. Cumhurbaşkanı sizden oldu. Memurlar bizden olsun bürokratları atayamıyoruz dediniz. Bürokratlar sizden oldu. Anayasa Mahkemesi üyeleri bizden olsun siz o zaman bizi görün dediniz. Hepsinin atamasını siz yaptınız. Hepsi sizin elinizde. Getirdiğiniz nokta felaket. Bir önceki iktidar dönemindeki içişleri bakanına mevcut içişleri bakanı uyuşturucu operasyonu yapıyor. Hemen birileri de koşar adım sahip çıkıyor.  Şimdi yerel seçimlere gidiyoruz. Halkın bir sürü derdi var. Şimdi bütün derdimiz anayasa. Siz Türkiye’ye yatırım yapacaktınız da anayasada engel mi var? Güveni bitirdiniz. Bu vergilere bakın. Altından kalkılacak gibi değil. Bir mazot 40-41 lira olur mu? Hala en üst düzey yetkililer sizin karşınıza geçip, Avrupa’nın en ucuz mazotunu biz veriyoruz diyorsa; kusura bakmayın sizinle dalga geçiyorlar. Aklınızla alay ediyorlar. Avrupa’nın işçisinin aldığı maaşı söylemiyor. Ve bu insanlar alkış, bu insanlar oy alıyorsa bende elimi açıp boynumu büküyorum. Bu millet demek ki nu şekilde idare edilmeye layık. Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın geçmişte söylediği sözleri alın bugünkü sözleriyle karşılaştırın Recep Tayyip Erdoğan’ın Recep Tayyip Erdoğan’a karşı olduğunu göreceksiniz. Parti arasındaki kişilerin birbirine sözlerine bakın, şaşırıp kalacaksınız. Başarısız oldukları zamanda bir yere yüklemek gibi çok mahir durumları var” ifadelerini kullandı. 
 
‘MİLLİ GÖRÜŞ İKTİDARIYLA BİRLİKTE BU BETON ŞEHİRLERDEN KURTULACAĞIZ’
 
Milli görüşün iktidara gelmesiyle birlikte hızlı bir şekilde yatay mimariye geçileceğini dile getiren Başkan Coşkun, “Kayserimiz 30 yıldır bir veya birkaç kişinin elinde yönetiliyor veya yönetilemiyor, artık bunun takdirini sizlere bırakmış oluyoruz. Dün Sayın Bakanımızı dinledik; Kayseri'ye birçok çalışma yaptıklarını söylediler. Allah razı olsun 30 yılda insan ister istemez bazı çalışmalar yapmış olabilir. Ama Kayserimizi 30 yılda getirdikleri bazı konuları da tekrardan ifade etmekte fayda görüyoruz. Nedir bunlar; Kayserimizi 30 yıl sonrasında getirdikleri nokta maalesef beton şehirler. Her seferinde ifade ediyoruz bunu ama daha öncesinde, deprem sonrasında şehirlerle, yapılaşmayla alakalı bir rapor sunulduğunda Kayseri'nin kat yüksekliği 8,2 ortalamayla Türkiye'nin birinci sırasında olduğunu gördük ama deprem bize gösterdi ki aslında büyük katların yüksek binaların çok da güvenilir olmadığı, insanlarımızın yüksek kattan ziyade daha korunaklı daha rahat yaşam süreci bile sürebileceği, sosyal hayatının güçlenebileceği, çocuklarımızın bahçelerde oynayabileceği yatay mimarinin ön plana çıkması gerekiyordu. Maalesef 30 yıldır arkadaşlarımız modern şehirler, sanayi şehirleri diyerek beton şehirler oluşturmuş oldular. Bizler inşallah Milli Görüş iktidarıyla birlikte bu beton şehirlerden kurtulacağız. Hızlı bir şekilde yatay yapılaşmaya geçeceğiz. İnsanlarımızın daha rahat, daha müreffeh, daha huzurlu yaşadığı şehirler kuracağız. Bunu daha önce ifade ettik, yine de ifade ediyoruz. 31 Mart tarihinde de inşallah yerel seçimler gelecek. Buradan bütün kardeşlerimizi en gayretli şekilde, en hızlı şekilde teşkilatlanıp bütün ilçelerde, mahallelerde teşkilatlarının eksikliklerini giderip inşallah yerel seçimlere hazır hale gelmelerini telkin veriyoruz. Bu vesileyle de yeni seçilecek olan başkanımıza ve ilçe yönetim kurullarına şimdiden başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu. 
 
Kocasinan İlçe Başkanı Nuh Bahadır ise, “Gerekli tüm konuşmayı Genel Başkan Yardımcımız yaptı. Hepinizin ayağına sağlık diyor, sözü uzatmadan divanımıza bana söz hakkı tanımasından dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi. 

Google+ WhatsApp