MECLİS EMEKLİLERİN SORUNUNU ÇÖZMEYE YÖNELİK İRADEYİ ORTAYA KOYMALI

MECLİS EMEKLİLERİN SORUNUNU ÇÖZMEYE YÖNELİK İRADEYİ ORTAYA KOYMALI

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, TBMM’de yaptığı konuşmada, emekli maaşlarını gündeme getirdi. CHP Kayseri Milletvekili ve CHP Ekonomi Masası Üyesi Aşkın Genç TBMM’deki görüşmelerde emekli maaşları ve seçimden sonra kaldıracağı söylenen kamuda mülakat uygulamasına dair açıklamalarda bulundu.

Emeklilerin şu an Cumhuriyet tarihinde hiç olmadığı kadar zor şartlarda yaşadığını  kaydeden CHP’li Genç, seçim bölgesi Kayseri’den örnek vererek “Kayseri'de saha çalışmalarına çıktığımız zaman inanın her adım attığımız noktada emeklilerimizle karşı karşıya geliyoruz. 7 bin 500 TL bir emekli maaşıyla geçinmek mümkün mü? İçinizde akrabalarınız, babalarınız, kardeşleriniz, anneleriniz var. 7 bin 500 TL maaşla kim nasıl yaşıyor? Ben Kayseri örneğini vereyim, en düşük kira 7 bin TL olmuş” ifadelerini kullandı.

Genç, emekli maaşlarının düzeltilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de açıklamalarını hatırlatarak şöyle konuştu:

Emekliler bir ömür boyu neden BAĞ-KUR primi öder, neden SSK primlerini öder? Emekli oldukları zaman rahat bir yaşam sürmek için. Torunlarına, evlatlarına en azından bir bayram harçlığı vermeyi arzu ederler ama bugünkü şartlarda devletimizin onlara reva gördüğü 7 bin 500 TL'yle bırakın harçlık vermeyi, bırakın alışveriş yapmayı, inanın ev kiralarını ödemekte zorlanıyorlar. Gelin, el birliğiyle bu sorunu çözelim. Bu yüce Meclis bunu çözecek güçte, bu iradeyi ortaya koyabilir. Çok da zor değil, bu ülkenin gayrisafi milli hasılası yaklaşık 1 trilyon dolar düzeyinde. Bu tip bir masrafın üzerinden ben çok rahatlıkla gelinebileceğini düşünüyorum.”

MÜLAKAT TARTIŞMASI YENİDEN GÜNDEMDE

İktidarın seçim öncesi kamuda işe alımlarda mülakatın kaldırılacağına yönelik vaadini de hatırlatan Genç, şu ifadeleri kullandı: 

“Geçtiğimiz günlerde Sayın Millî Eğitim Bakanının mülakatla ilgili bir açıklaması var; ‘Mülakatları mülakat gibi yapacağız’ diyor. Bu, bir yönde de malumun ilanı gibi geliyor. Bizim gençlerimize fırsat eşitliği sağlamamız lazım. Cumhuriyetin en büyük avantajı, bu ülkenin tüm gençlerine fırsat eşitliği sağlamasıdır. Bir önceki Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün babası benim de babamın ustasıdır. Hava ikmalde çalışan bir ustamızın oğlu geldi bu ülkede Cumhurbaşkanı olabildi. En azından işe girerken bu çocuklarımıza mülakat engelini ortadan kaldıralım, KPSS sonuçlarıyla ve liyakatle istedikleri yerlere yerleşsinler. Siz de biliyorsunuz, sizin iktidarınız döneminde bu ülkede hayvanat bahçesi müdürleri TÜBİTAK Başkanı oldu. İlahiyatçı bir kişi de gitti, mimarlık fakültesine dekan oldu. Liyakati sağladığımız zaman bu ülkenin kurumlarının çok daha iyi yönetileceğini biz söylüyoruz ve ifade ediyoruz.”

Google+ WhatsApp