Somalı Maden İşçileri Tbmm´ye Yürüyor

Manisa´nın Soma ilçesinde 13 Mayıs tarihinde 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Soma Kömür İşletmeleri´nin Eynez Maden Ocağı´nda çalışan maden işçileri şirketin bu ay maaşlarını yatırmadığı gerekç

Manisa´nın Soma ilçesinde 13 Mayıs tarihinde 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Soma Kömür İşletmeleri´nin Eynez Maden Ocağı´nda çalışan maden işçileri şirketin bu ay maaşlarını yatırmadığı gerekçesiyle Ankara´ya doğru yürüyüş başlattı.
Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.´ye bağlı Eynez Maden Ocağı´nda çalışan işçiler, şirketin bu ayki ücretlerini ödemediği gerekçesiyle dün başlattıkları eyleme bugün de devam ediyor. Dünden bu yana Cengiz Topel Meydanı´nda bir araya gelen işçiler, bugün öğle saatlerinde aldıkları karar üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi´ne gitmek üzere Ankara´ya doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 500 kadar işçi polislerin de güvenlik koridoruyla birlikte Soma çıkışında bulunan Maden Şehitliği´ne yaklaştı. İşçilerin maden şehitliğini ziyaret ettikten sonra yürüyüşe devam edecekleri belirtildi.
(ÖND-ÖK-Y)

28.10.2014 12:52:12 TSI

Google+ WhatsApp