Siirt Müftülüğün´den Cami Ve Gençlik Konferansı

Siirt İl Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle ´Cami ve gençlik´ konulu konferans düzenlendi. Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Cemalettin Erdem taraf

Siirt İl Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle ´Cami ve gençlik´ konulu konferans düzenlendi.
Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Cemalettin Erdem tarafından Kültür Merkezi´nde verilen konferansa İl Müftüsü Faruk Arvas din, görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Ensar Cami İmam-Hatibi Ramazan Toprak´ın Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İl Müftüsü Faruk Arvas, Camiler ve Din Görevlileri Haftası´nın önemine değindiği bir konuşma yaptı. Arvas, camilerin toplanma, mescitlerinde secde yerleri olduğunu belirterek gençleri camilere çekmek gerektiğini söyledi. Geleceğin teminatı olan gençlerin fenni ilimlerin yanında manevi eğitimlerine de katkı sağlayacak olan ´Cami ve gençlik´ konusunun uygulanmasını çok anlamlı bulduğunu belirten Arvas, "Milli ve manevi duyguların gençlere öğretilmesinde din görevlileri çok önemli bir misyonu yerine getirecek. Camiler sadece ibadethane değil, aynı zamanda sosyal hayatın içerisinde de yer alan eğitim ve kültürel hayatın çok canlı bir şekilde yaşandığı merkezlerdir" dedi.
Arvas daha sonra, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işbirliğiyle Türkiye´de dini hayat araştırmasından çarpıcı örnekler verdi.
Sinevizyon gösteriminin ardından, Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, ´Cami ve gençlik´ konulu konferans verdi. Erdemci konuşmasında, Hz. Muhammed´in (sav) gençlere güvendiğini ve toplumda gençlere gereken önemi vermesini istediğini belirtti. Prof. Dr. Erdemci, Hz. Muhammed´in (sav) gençlere sorumluluk vererek yetişmelerini sağlamaya çalıştığını ifade ederek Hz. Ebubekir ve Hz. Ali´nin de içinde bulunduğu bir orduya Zeyd Bin Usameddin ordu komutanı olarak atanmasını örnek verdi. Prof. Dr. Erdemci, Kur´an-ı Kerim´de gençler den örnekler verildiğini belirterek, "Hedefimize ulaşmak için camilerimizi gençlerimiz için cazip kılmamız gerekir. Bunun için Bilgisayar dahil gençlerimizin ihtiyaçlarına beklentilerine cevap verecek şekilde düzenlememiz gerekir. Bunun için Bayanları da camilere çekmemiz gerekir, Din gönüllerimiz gençleri anlamaya çalışmalıdır" diye konuştu.
Etkinlik, Siirt Müftüsü Arvas´ın Prof. Dr. Erdemci´ye katkılarından dolayı plaket vermesiyle sona erdi.
(MND-YRT-Y)

17.10.2014 12:00:35 TSI

Google+ WhatsApp