Selimiye Camii, Minaresine Kavuştu

Kütahya´nın Yunus Emre Mahallesi´nde yapımı 18 günde tamamlanan 33 metre yüksekliğindeki Selimiye Camii´nin minaresi, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül´ün de katıldığı törenle hizmete sunuldu. Cami derneği

Kütahya´nın Yunus Emre Mahallesi´nde yapımı 18 günde tamamlanan 33 metre yüksekliğindeki Selimiye Camii´nin minaresi, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül´ün de katıldığı törenle hizmete sunuldu.
Cami derneği ve hayırseverlerin katkılarıyla yaptırılan Osmanlı mimarisini simgeleyen minarenin 60 bin TL´ye mal olduğu belirtildi.
Müftü Hacı Yusuf Gül, Camiler ve Din Görevlileri Haftası´nın Kütahya´da dolu dolu programlarla geçtiğini belirterek, "Camiler; özellikle gençlerin milli ve manevi alanlarda faydalanacakları ve sığınacakları en güvenli yerler olması nedeniyle, Diyanet İşleri Başkanlığımızca bu yıl ´Geç Kalma Genç Gel´ sloganından yola çıkılarak, Camiler ve Din Görevlileri Haftası´nda da ´Cami ve Gençlik´ teması işlenmektedir" dedi.
Minarenin 18 gün gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete sunulduğunu dile getiren Müftü Gül, katkılarından dolayı Selimiye Camii´nin imamı ve aynı zamanda da caminin dernek başkanı olan Ahmet Bozkurt´u tebrik etti.
İmam Ahmet Bozkurt, caminin 1986 yılında yapılan minaresinin depreme dayanıksız olması sebebiyle yıkılıp, yerine bugün hizmete sunulan minarenin yapıldığını ifade etti.(EFE)

17.10.2014 13:11:03 TSI

Google+ WhatsApp