SARIOĞLAN BELEDİYESİ MELİKGAZİ BELEDİYESİ KARDEŞ İLÇE

SARIOĞLAN BELEDİYESİ MELİKGAZİ BELEDİYESİ KARDEŞ İLÇE

Kardeş Belediyecilik ile sınırlar kaldırılarak, Anadolu’nun ortak değerleri ile kültürel işbirliği sağlandığını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç,bu vesile ile ortak değerlerde birleşerek vatan bütünlüğü ileaynı duygu ve düşünceyi paylaşan halklar arasında barış sağlanmış olunduğunu söyledi. 

 

Türkiye Belediyeler Birliğinin çalışma programına ilk kez 2006 yılında giren kardeş şehir ilişkilerinin kurulması ve desteklenmesi konusunun, sonraki yıllarda giderek daha fazla ağırlık verilen bir alan olduğunu bildiren Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “Kardeş şehir, coğrafi olarak uzak yerleşim alanlarının, kültürel ve ticari alışveriş amacıyla oluşturdukları birlikteliktir. Bu birliktelik, sosyo-ekonomik gelişimi yükseltmek amacıyla proje ve programlar yürüten iki veya daha fazla şehrin ortak uygulamasıdır. Melikgazi ile Kayseri Sarıoğlan Belediyesi almış oldukları kararı ile Kardeş ilçe olmuşlardır. Her iki belediye yöneticileri sık sık bir araya gelerek proje değişim programı uygulayacaklardır. Yani gönül kardeşliği bu karar ile resmi ve hukuki bir statüye kavuşturulmuştur” dedi.

 

Gönül kardeşliğinden hukuki kardeşliğe…

Melikgazi Belediyesi olarak Malatya Yeşilyurt, Bursa İnegöl, Şırnak Cizre ve İzmir Kirazlı ile kardeş şehir olduklarını hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, kardeş ilçe talebinin Sarıoğlan Belediyesinden geldiğini ve Melikgazi Belediyesinin uygulamış olduğu hizmet ve yatırımların bu kardeşlik talebinde etkili olduğunu kaydetti.

 

Birçok çalışmayı ortak olarak yerine getirilecek

Kardeş şehir Sarıoğlan Belediyesi ile kültürel ve sosyal işbirliği, Ortak Anadolu Değerlerlerin paylaşılması ile etkinliler gibi birçok çalışmayı yerine getireceklerini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Sarıoğlan ve Melikgazi belediyelerin kardeş ilçe olmasının her iki ilçe halkı için hayırlı olması temennisinde bulunduğunu sözlerine ekledi

Google+ WhatsApp