Sakarya Büyüklerini YÂd Ediyor

Mahmud Es´ad Coşan Araştırma ve Eğitim Merkezi ile Agâh Sosyal Gelişim Derneği´nin ortak sürdürdükleri sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında gerçekleştirilecek olan `Hasan Hilmi Efendi Hazretleri´

Mahmud Es´ad Coşan Araştırma ve Eğitim Merkezi ile Agâh Sosyal Gelişim Derneği´nin ortak sürdürdükleri sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında gerçekleştirilecek olan `Hasan Hilmi Efendi Hazretleri´ni Yâd Programı´ 18 Ekim 2014 Cumartesi günü gerçekleşecek.
MEC Merkezi ile Agâh Sosyal Gelişim Derneği´nin birlikte tertip ettiği `Sakarya Büyüklerini Yâd Ediyor Hasan Hilmi Efendi Yâd Programı´ etkinliği, 18 Ekim 2014 Cumartesi Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi´nde saat 14:30´da gerçekleştirileceği bildirildi. Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak programın moderatörlüğünü M. Es´ad Coşan Araştırma ve Eğitim Merkezi Başkanı Dr. Necdet Yılmaz yapacak. Panelde, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Akyol, `Menâkıb-ı Haseniyye´de Kastamonulu Hasan Hilmi Efendi´ Din Eğitimi Uzmanı Adem Ersoy, `Hasan Hilmi Efendi´nin Ziyaiyye Mektebindeki Yeri´; Tasavvuf Tarihi Uzmanı Fatih Yıldız, `Hasan Hilmi Efendi´nin Halifeleri ve Tesirleri´; Tasavvuf Tarihi Uzmanı Mustafa Kahya, `Batı Karadeniz´de Ziyaiyye´ Doç. Dr. Abdullah Uzun, `Gümüşhanevi Hulefâsından Kırımlı Abdullah Efendi´ başlıklı sunumlar yapacakları belirtildi.
(RŞ)

17.10.2014 17:56:21 TSI

Google+ WhatsApp