Sağlık-Sen Üyeleri

Sağlık-Sen Üyeleri Hak Ettikleri Maddi Ve Manevi Karşılığı Alamamaktan Şikayetçi

Sağlık-Sen Üyeleri Hak Ettikleri Maddi Ve Manevi Karşılığı Alamamaktan Şikayetçi

Sağlık-Sen Kayseri Şubesi üyeleri sağlık çalışanları olarak yaşadıkları sorunları dile getirmek amacıyla basın açıklaması düzenledi.
Sağlık-Sen Kayseri Şubesi adına konuşan Sağlık-Sen Kayseri Şube Yardımcısı Mustafa Çamur, sağlık çalışanlarının sağlık yöneticileri tarafından hak ettikleri maddi ve manevi değerleri göremediklerini söyledi.
‘Bizler sağlık çalışanları olarak eşimizden, çocuklarımızdan, çevremizden, özel yaşantımızdan ve kendi sağlığımızdan fedakarlık yaparak sağlık hizmeti sunmaya gayret ederken maalesef sağlık politikalarını tayin edenler ve sağlığı yönetenler tarafından hak ettiğimiz maddi ve manevi değeri göremiyoruz’ diyen Mustafa Çamur, “ İş kanununda ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti sunulan hastanelerin çok yüksek riskli iş yerleri olarak tanımlanmasına rağmen bakanlığın yürüttüğü yıpranma payı ile ilgili kanun çalışmalarında sadece nöbet tutan sağlık çalışanına yıpranma payı hakkının tanınacağını dillendirilmesi bakanlığın sağlık çalışanına bakış açısının ne kadar özürlü olduğunu göstermektedir. Hastanelerimizde gece nöbet tutan arkadaşlarımız için mevcut olan çok yüksek risk faktörleri gündüz çalışan ya da çalışmak zorunda olana sağlık çalışanı arkadaşlarımız için risk oluşturmuyor mu?” dedi.
Üniversite hastaneleri ile Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler arasındaki ödeme farkına da değinen Çamur, sözlerini şu şekilde sürdürdü:“2015 yılı toplu sözleşme görüşmelerinde Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile üniversitelere bağlı hastaneler arasında var olan ek ödeme ve diğer özlük haklarındaki eksikliklerin tespit edilmesi ve hükümet organlarına bildirilmesi amacıyla bakanlık, YÖK ve sendikalardan bir komisyonun teşekkül ettirilmesi kararına varılmasına rağmen henüz YÖK’ten konuyla ilgili bir çalışma yapılmaması ve bir heyet tepsi edilmemesi çok manidardır. ;Üniversite hastanesinde çalışma arkadaşlarımız Sağlık Bakanlığı hastaneleri ile kıyas dahi edilemeyecek kadar eksik personel sayısı ile hizmet verdiği için yıllık ortalama 50-55 gün fazla mesai yapmaktadırlar. Üniversite hastaneleri 3. Basamak hastaneler olduğu için bulundukları bölgenin tamamına hizmet vermek zorundadırlar. Bundan dolayı hem personel eksikliği hem fazla hasta potansiyeli hem de fazla ve yoğun bakım gerektiren hasta profili ile karşı karşıyadır. Üniversite hastanelerine Sosyal Güvenlik Kurumunun ödeme yaptığı sağlık uygulaması tebliğindeki fiyatlandırmalar 2006 yılının ücretleridir. Bu ücretlendirmelerinde günümüz gerçekleri ve ekonomik göstergeler göz önüne alınarak yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir.”


 

Google+ WhatsApp