Palancıoğlu ve Mısıroğlu!

Palancıoğlu ve Mısıroğlu!


MELİKGAZİ Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun “dürüstlüğüne” “adamlığı”na hiç kimsenin bir şey dediğini görmedim bu zamana kadar.

Talas Belediye Başkanlığı dönemindeki tavrı, insanlara yaklaşımı, hizmet aşkı herkes tarafından takdir edildi.

Bu takdir ve teveccüh ilk seçimde kendisini Melikgazi Belediye Başkanlığı koltuğuna oturttu.

Hatta öyle ki, bazı çevreler Palancıoğlu’nun bundan sonraki durağını ise Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğu olarak göstermeye başladı.

Yukarıda saydığım özelliklerini yitirmediği sürece o koltuğun bir numaralı adayı olur.

Buraya kadar tamam.

Ama gelelim son günlerdeki Başkan’ın   “hedef tahtasına” konulmasına neden olan o paylaşımına.

Kadir Mısıroğlu, Türk yazar, avukat ve gazeteci. 1964’te Sebil adlı yayınevini kuran ve Sebil dergisini çıkaran Mısıroğlu, elliden fazla kitap yayımladı.

Aynı Mısıroğlu, ne zaman geçmişe dönük yapılanlara dair konuşsa, eleştirir ve bazen hakarete varan konuşmalar yapardı. 

O yüzden birçok kesim tarafından büyük tepki gösterilmişti.

Gösterilmesi de gayet normal.

Çünkü, belki de ileri yaşının verdiği ‘kontrolsüzlük’ nedeniyle bu tür konuşmalarını sıklaştırmıştı. 

Ve Mısıroğlu bir yıl önce vefat etti. Vefat etti ama hakkındaki tartışmalar bitmedi. 

Mısıroğlu’nun ölüm yıl dönümü nedeniyle Meligkazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun “anma mesajı” yayınlaması Kayseri’de bazı çevrelerin ‘ekmeğine yağ’ sürdü. 

Evet o çevrelerce Mısıroğlu’nun anılması zaten bir problemdi ama Başkan Palancıoğlu’nun bunu yapması ellerine ciddi bir koz da vermiş oldu. 

Palancıoğlu bu konuda hatalı davrandı; sosyal medya hesabını yöneten elbette kendisi değildir ama kendisinden habersiz paylaşım yapılmasının mümkün olmadığını da herkes bilir. 

Ancak hatasını kabul etti, bu da bir erdemdir. Bu durumda,  mevzuyu uzatmanın anlamı da kalmamıştır. 

Öte yandan, TBMM’nin 100’üncü kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda klasik araçlarla Melikgazi ilçesinde bayram konvoyu yapılmasına izin vermiş bir belediye başkanının da, Mısıroğlu’nun çok tepki gösterilen sözlerine katıldığı ya da savunduğunu söylemek de mümkün değildir. 

Ki, konvoyu düzenleyen Erciyes Klasik Otomobilciler Derneği’nin başkanının da CHP eski il başkanlarından ve 7 Haziran Milletvekili seçimlerindeki adaylardan biri olduğunu hatırlatmaya, derneğin Palancıoğlu’nun Talas Belediye Başkanlığı döneminden bu yana Talas’ta aktif faaliyet gösterdiğini hatırlatmaya da lüzum yoktur. 

Mısıroğlu ya da başkaları geçici, nezaket gereği davranmak bakîdir.

Palancıoğlu da nezaket çerçevesinde, açıklamasını yaptığına göre, amiyane tabirle evlere dağılmakta beis görülmemektedir.

Google+ WhatsApp