Örnek Proje: MOBİTEK

Örnek Proje: MOBİTEK

Orta ve küçük ölçekli işletmeleri bir araya getirecek olan mobilya üretim tesisi için harekete geçildi. Mobilya Üretim Altyapısını Güçlendirme Projesi (MOBİTEK) kapsamında kurulacak olan tesis için 10 milyon Euro’luk bütçe oluşturuldu.

Kayseri’deki mobilya üretim sektörünü yakından ilgilendiren Mobilya Üretim Altyapısını Güçlendirme (MOBİTEK) projesi şekillenmeye başladı. Avrupa Birliği (AB) işbirliği ile finanse edilecek olan projeye Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da destek veriyor. Orta Anadolu Kalkınma Birliği, Erciyes Küçük Sanay Sitesi Kooperatifi, Marangozlar, Döşemeciler ve Mobilyacılar Odası’nın da ortaklaşa yürüttüğü proje Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında yer alıyor. Orta ve küçük ölçekli işletmelerin bir araya gelerek iş yapabilmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan projesi 10 milyon Euro’luk bütçesiyle dikkat çekiyor.

Orta Anadolu Kalkınma Birliği Başkanlığını da üstlenen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, MOBİTEK projesinin önemi ve hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Mobilya üreticilerinin altyapılarını güçlendirmek istediklerini belirten Başkan Çolakbayraktar, ‘’Üreticilerin yeni pazarlara girmesi adına MOBİTEK önemli bir çalışma konumda bulunuyor. Ana hedefimiz üreticilerin bir araya gelebilmesini ve ortaklaşa iş yapabilme imkanlarının artırılmasını sağlamaktır’’ ifadelerini kullandı.


Mobilya Üretime 10 Milyon Euro Destek

Kayseri’nin adını dünyaya duyuracağını dile getiren Başkan Ahmet Çolakbayraktar, konuyla ilgili şunları söyledi:


‘’Burası küçük ve orta ölçekli işletmelerin ortaklaşa kullanabileceği bir fabrika. Buradaki makinelerin birçoğu Türkiye'de kullanılmıyor. Son derece yüksek teknolojiye sahip makineler. İnşallah burası ile beraber Kayseri sanayisi, yeni yeni ürünler üretmeye başlayacak, yeni pazarlara açılacak. MOBİTEK ile dünya pazarında Kayseri adını duyuracak. Burası Avrupa Birliği Hibe Projesi ile başlamış bir proje.Yaklaşık 10 milyon avrolu bir proje. Geldiğimiz noktada her şeyi tamamlandı. Buradaki mobilya kümelenmesi içinde 840 işletmeci var. Buradan sadece 840 kişi değil, farklı işletmeler de faydalanabilecek. Binleri aşan imalatçı buradan faydalanabilecek."


MOBİTEK projesi kapsamında büyük bir alışveriş merkezi kurmayı düşündüklerini belirten Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayraktar, ‘’Kayseri mobilya sektörünün merkezi haline gelecek. Ayrıca, mobilya üretiminin yanı sıra sanayicilerin ihtiyaç duyduğu ürünlerde üretilecek. Tesis sayesinde sektör firmaları ihtiyaçlarını, iş planlarını ve hedeflerini gerçekleştirme imkanını yakalayacak. MOBİTEK projesi Türkiye’de bir ilk oldu. Farklı şehirlerden belediye başkanları ve iş adamları gelerek projemizle ilgili bilgi alıyor. Örnek ve öncü olmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Google+ WhatsApp