Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt´tan Grevdeki İşçilere Destek Ziyareti

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Mihalıççık ilçesindeki Kavak Krom Madeni´nde grev yapan işçileri ziyaret ederek destekte bulundu. CHP Eskişehir İl Başkanı Nihat Çuhadar, CHP Mihalıççık İ

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Mihalıççık ilçesindeki Kavak Krom Madeni´nde grev yapan işçileri ziyaret ederek destekte bulundu.
CHP Eskişehir İl Başkanı Nihat Çuhadar, CHP Mihalıççık İlçe Başkanı İsmet Taner ve partililerin de katıldığı toplantıda Sendika Temsilcisi Tamer Yurtcan´dan grev süreci hakkında bilgi alan Başkan Kurt, 4,5 ay gibi uzun bir süredir direniş içinde olan işçileri desteklemek için geldiklerini söyledi. Emekçilerin her türlü hakkını sonuna kadar savunduklarını ve savunmak zorunda olduklarını ifade eden Başkan Kurt, "Ama Türkiye´nin geldiği noktada da bir tabloyu siz kendiniz yaşıyorsunuz. Bazı şeyler anlatmakla, okumakla görülmez. Yaşamak gerekir, bu da onlardan biridir. Siz niçin sendikalı oldunuz? İşverene karşı zayıf olan güçlerinizi birleştirerek daha güçlü mücadele edebilmek için. Niçin grev hakkınız var? İşverenin sizi daha fazla sömürmesini engellemek için. Ama bu grev hakkı ve sendikal haklar kuşa çevrilmiş. Oradan tıraşlanmış, buradan kesilmiş. Şu anda geldiğimiz durum, 4.5 aydır direniyorsunuz. İş yeri çalışıyor mu? İş yeri çalışmadığı zaman patrona bir şey oluyor mu? Ama siz maaş alamayınca size çok şey olur. Dolayısıyla bu güçler arasındaki dengeyi örgütlü bir biçimde kurmamız, kurtarmamız lazım. Eğer bunu sağlayamazsak işçi her zaman yenilir, her zaman olduğu gibi işçi sömürülür ve zor durumda kalır. Şimdi duyduğum kadarıyla işveren diyormuş ki ´Ben fabrikayı kapatıyorum´. İşveren için krom madenini kapatmak hayatının sonu olmayabilir. Başka yatırımları vardır, başka sermayesi vardır, başka gelirleri vardır. Hayatını idame ettirebilir. Ama bir işçinin, emekçinin zincirlerinden başka kaybedecek bir şeyi yoktur diye bir lafı vardır. Sizin şu anda işinizden başka kaybedecek bir şeyiniz yok. Onu da kaybettiğiniz zaman sosyal güvenceniz yok. Türkiye´de farklı bir sömürü sistemi var. Bunu artık görmeniz, görmemiz lazım. Yıllardır bu ülkeyi yönetenler işçiyi görünce öcü anladı. Örgüt deyince terör örgütü anladı" dedi.
Konuşmasının bir bölümünde işçi sınıfının örgütlü olması gerekliliğine işaret eden Kurt, "Sendikanıza sahip çıkmanız gerekir. Sendikanızın da size sahip çıkması gerekir. Şimdiye kadar aranızdaki durum nedir ne değildir bilmiyorum ama olaylara biz böyle bakıyoruz. Biz samimi bakıyoruz. O nedenle size kolay gelsin diliyorum, başarılar diliyorum. Arkanızda CHP örgütünün olduğunu, olabileceğini bir an için düşünün diyorum. İnşallah başarılı bir sözleşme yaparsınız. İnşallah işveren bu klasik ayak oyunlarına alet olmaz, iş barışı sağlanır. Huzur içinde çalışırsınız. Milli servet önemlidir ama bu milli servetin iyi yönetilmesi lazım, dizayn edilmesi lazım. Bu konuda biz üstümüze düşeni yapmaya hazırız" diye konuştu.
(İHA-MET-Y)

27.10.2014 15:39:14 TSI

Google+ WhatsApp