Oda Ve Stk Başkanları 29 Ekim´i Kutladı Mersin

Mersin´deki oda başkanları ve çeşitli sivil toplum kuruluşu başkanları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nı yayınladıkları mesajlarla kutladılar. Mesajında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafett

Mersin´deki oda başkanları ve çeşitli sivil toplum kuruluşu başkanları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nı yayınladıkları mesajlarla kutladılar.
Mesajında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde, büyük Türk milletinin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyet´in, 91. yılını milletçe büyük bir gurur ile kutluyoruz. Bu milletin canı pahasına, büyük fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak hepimizin en önemli sorumluluğudur. Cumhuriyetimiz, vatan sevgisiyle dolu büyük Türk milletinin esaret kabul etmeyen karakterinin sonucudur. Cumhuriyetimizin kuruluş süreci milli tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadelelerden biri olmuştur. Cumhuriyet´in kurulması, yenilginin ve işgalin ardından halkımızın Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde bir araya gelerek kenetlenmesi ile başarılmıştır. Bu ülkenin evlatları Türkiye´nin gelişmesi, büyümesi ve dünyada söz sahibi bir ülke olması için en üstün vatanseverlik duygularıyla hareket etmektedirler. Cumhuriyet, halka inanan halkın kendisi adına karar vermesini sağlayan, özgüvenini sağlam tutan atalarımızın bugünlere armağanıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi, Cumhuriyet değerlerini yaşatan ve bugünlere gelmesini sağlayan tüm şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum" dedi.
Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ise "Tarih boyunca hürriyetine düşkünlüğü ile öne çıkan Türk milleti, Kurtuluş Savaşı´nda da bu duygular ile mücadele etmiştir. Milletimizin var olma mücadelesinin ve Cumhuriyetin yeniden dirilişinin sembolü olan Kurtuluş Savaşı´nın anlam ve önemini her geçen gün biraz daha iyi idrak ediyoruz. Cumhuriyet aziz milletimizin büyük bir inançla kazandığı bir bağımsızlık mücadelesidir. Her türlü imkansızlığa ve yokluğa rağmen, gelişmiş silah donanımına sahip ülkelere karşı verdiğimiz mücadele tüm dünyaya büyük bir bağımsızlık örneği olmuştur. Tarihi şanlı zaferler ile dolu olan büyük Türk milleti, hiç bir zaman esaret altında yaşamayacağını binlerce şehit vererek tüm dünyaya haykırmıştır. Cumhuriyet, Türk milletine geçmişte olduğu gibi bugünde yeni ufuklar açmayı sürdürecektir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyor, Cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıldönümünü kutluyorum" ifadelerini kullandı.
ESOB Başkanı Talat Dinçer de esaret altındaki yüce Türk milletinin Atatürk önderliğinde verdiği destansı mücadeleyi, zaferle taçlandırdığına dikkat çeken çekerek, "Bağımsızlık mücadelemizin en önemli kazanımı olan Cumhuriyetimizin 91. yılı kutlamanın onur ve gururu içerisindeyiz. Yüce Atatürk önderliğinde kazanılan mili mücadelemiz, adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Yaşanılan tüm zorluk ve imkansızlıklara karşın, inanç ve kararlılık örneği ile kazanılan bu zafer, milletimize özgürlük ve bağımsızlığı, kayıtsız şartsız egemenliği sağlayan Cumhuriyet rejimini armağan etmiştir. Yüce Türk milleti, kendisine emanet edilen ve uygar dünyadaki saygın yerinin gurur abidesi olan Cumhuriyete sonsuza dek sahip çıkacak azim ve kararlılığa sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle başta yüce Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyetimizin 91. Kuruluş yılını yürekten kutluyorum" ifadelerine yer verdi.
Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Alper Turna, "Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme milli birlik ve beraberliğimizi gösterme günüdür. Bugün, bizi millet yapan yüksek değerlerimizin daha gür sesle yüceltileceği, geçmişte olduğu gibi tek yürek olarak haykırılacağı, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakılacağı gündür. İnanıyoruz ki ülkemiz çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda, insanımız bilimde, sanayide, eğitimde ve diğer bütün alanlarda büyük bir mesafe kat edecek, elde edilen bu başarılarla Cumhuriyetimizi hep birlikte taçlandıracağız. Cumhuriyetin 91. yıl dönümü vesilesiyle birlik ve beraberliğimizin timsali olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi gönül borcu ve saygıyla anıyor, saygıdeğer yurttaşlarımızın ve meslektaşlarımızın cumhuriyet bayramını Yönetim Kurulum adına kutluyorum" dedi.
(KRY-Y)

28.10.2014 15:51:18 TSI

Google+ WhatsApp