Müftülük Gençleri Camiye Çağırdı

Aydın Müftülüğü Camiler Haftası dolayısıyla hazırladığı hutbede bu hafta Cuma Namazı´nda gençleri camiye çağırdı. Gençlikteki ibadetin ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)´in gençliğe ve eğitim

Aydın Müftülüğü Camiler Haftası dolayısıyla hazırladığı hutbede bu hafta Cuma Namazı´nda gençleri camiye çağırdı. Gençlikteki ibadetin ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)´in gençliğe ve eğitime verdiği önemin anlatıldığı hutbede camilerin ve günde 5 defa minarelerden yükselen ezan sesinin kıymetinin bilinmesi istendi.
Peygamberimiz (S.A.V) "İnsanoğluna beş şeyden hesap sorulmadıkça kıyamet günü hiçbir tarafa hareket etmeyecektir; Ömrünü nerede ve nasıl tükettiğinden, gençliğini nerde yıprattığından, malını nerden kazanıp nerde harcadığından öğrendiği bilgilerle yaşayıp yaşamadığından" hadisi şerifinin aktarıldığı hutbede gençlere ve ebeynlere seslenen imamlar "Bugün siz ezan-ı Muhammediyi işitip Rabbimizin Cuma namazı davetine icabet ettiğiniz gibi, asırlar önce alemlere rahmet Hatemü´l Enbiya Efendimizin İslam davetine, iman çağrısına icabet edenler olmuştu. Hz. Ali, Zeyd b. Harise, Ammar b. Yasir, Sa´d b. Ebi Vakkas, Mus´ab b. Umeyr, Habeşli Bilal gibi Mekke´nin gençleri bu kutlu davete icabet edenlerdendi. İman edip İslam´la şereflendikleri andan itibaren son nefeslerine kadar Allah ve Resulüne itaat, din-i mübine hizmet yolunda büyük bir gayret gösterdi onların her biri. Erkam´ın evinde gizlice yapılan Kur´an derslerinde, Kabe´nin gölgesinde cemaatle ilk kılınan namazda, hicret yolculuğunda, Mescid-i Nebevi´nin inşasında, Bedir´de, Uhud´da, Hendek´te hep bu gençleri görüyoruz Resulullah´ın yanında. Efendimiz (S.A.V.), hicretle Medine´yi yurt edinince ilk iş olarak inşa ettiği mescidin bir bölümünü eğitim ve öğretim için tahsis etmiştir. Allah Resulü, İslam akademisi diye nitelenebilecek bu Suffe mektebinde nice ilim sahibi gençler yetiştirmiştir. Gün gelmiş bu gençlerden Hz. Ali´yi Yemen kadılığı, Muaz b. Cebel´i Yemen valiliği, Zeyd b. Sabit´i vahiy katipliği, Üsame´yi ordu komutanlığı gibi stratejik görevlere getirmiştir. O, bu uygulamalarıyla "size güvenim sonsuzdur" mesajını vermiştir" denildi.
"İslam dünyasında akan gözyaşına mendil, açılan yaralara merhem olacak, ümmet-i Muhammed´in yüzünü siz güldüreceksiniz" ifadesi ile devam eden hutbede "Siz anne-babasının amel defterini kıyamete dek kapatmayan, arkalarından hayır dualarla yâd ettiren salih evlatlar olacaksınız. Unutmayın ki siz, alem-i İslam´ın ümidisiniz. Sevinip mutlu olun ki siz, "Rabbine ibadetle yetişen gençler kıyamette Allah´ın arşı altında gölgelenecekler" buyuran Nebinin müjdesisiniz" denilerek büyüklerin de gençlere tıpkı sevgili peygamberimiz gibi muhabbet ve güvenlerini göstermeleri istendi.
(İK)

17.10.2014 14:02:20 TSI

Google+ WhatsApp